• Cum. Nis 26th, 2024

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK ANCAK HOLLANDA’DA KARANTİNA YARIN BAŞLIYOR!

ByHaber Merkezi

Ara 14, 2020

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI YOK ANCAK HOLLANDA’DA KARANTİNA YARIN BAŞLIYOR!

Özcan Özbay

Hollanda da vaka sayılarındanki artış endişe veriyor. Hükümet buna kesin çözüm arayışında. Bu sabah, bakanlar kurulu yaptığı toplantı sonrasında karar aldı, 15 aralık salı (yarın) günü itibariyle Hollanda’da “kısmı karantina” uygulanmaya başlanacak.

19 Ocak 2021 e kadar sürecek olan “kısıtlı karantina” 15 aralık (yarın) itibarı ile başlayacak.

Alınan karar gereği kuaförler, masaj salonları, güzellik salonları gibi başka insanlarla iletişime geçilen neredeyse tüm mekanlar 19 ocağa kadar kapanacak.

Ülkedeki Okullar ve Kreşler de önümüzdeki perşembe günü kapatılacak.

Uygulanacak bu kısmı kısıtlamada önemli görevlerde çalışan kamu kuruluşu personelide unutulmamış. “Nöbetçi Kreşler” Doktor, Hemşire, Polis gibi önemli bir meslekte çalışan ailelere hizmet verecek.

Ülkede Hastaneler Çok Yoğun!

Hollanda’da, son günlerde vaka sayısındaki yükseliş ülkede endişe yaratıyor. Günlük 10 bin civarındaki vaka sayısı nedeniyle hastaneler günlük yüzlerce kişinin müracaat etmesi nedeniyle büyük bir yoğunluk yaşıyor. Hastanelerde neredeyse hiç yer kalmamış durumda.
Sokağa çıkma yasağının konulması konusunda uzun tartışmaların yaşandığı Bakanlar kurulu toplantısında bunun uygulanmamasına, Zaruri ihtiyaç malzemesi satanlar ile banka ve eczanelerin açık kalmasına karar verildi. Ülkede ki Oteller de açık kalacak ancak otellerdeki restorant ve barlar çalışmalarına 19 Ocak tarihine kadar son verecekler. Bu arada daha önceki hijyen ve mesafe kurallarına da uyulacak.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın