• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA CAN ERZİNCANLILAR VAKFI DEPREM ZEDELERİN YANINDA

ByHaber Merkezi

Kas 14, 2020

HOLLANDA CAN ERZİNCANLILAR VAKFI DEPREM ZEDELERİN YANINDA

Özcan Özbay

Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı Örnek davranışlar zincirine bir yenisini daha ekledi. 28 Ekim de İzmir de yaşanan depremin yaralarını sarmak, depremde zarar görenlere Hollanda dan yardım götürdü.

28 Ekim’de İzmir onlarca kişinin hayatını kaybettiği ve yaralandığı, ağır hasarlara yol açtığı depremin ardından tüm Türkiye başta olmak üzere Dünyanın bir çok yerinden yardım ve destekler yağdı. Depremin hemen ardından Yüzlerce yurttaşın evlerinin yıkıldığı veya büyük hasar gördüğü için çadırlarda, veya başka yerlere göç etmek zorunda kaldığı bu acılı günlerde Hollanda da sosyal çalışmaları ile ön planda bulunan Hollanda Can Erzincan Vakfı hemen harekete geçerek Deprem bölgesine gidip burada topladıkları yardımları ihtiyaç sahiplerine teslim etti.

Konu ile ilgili olarak görüştüğümüz Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı Başkanı Murat Kurt yaptığı açıklamada “Hollanda Can Erzincanlılar Vakfı olarak yaraları birazcık olsun sarmak ve depremzedelerle dayanışma içinde bulunmak amacıyla bir süre önce bir destek kampanyası başlatmıştık. Bu gün de bunu burada ihtiyaç sahiplerine ve görevlilere bizzat teslim ettik.”dedi.

ÇEV Vakıf başkanı Murat Kurt ve Vakıf Destekçi Aile Programından Yılmaz Ünlü ile İzmir’e giderek Orada yerelden sivil kişi, kurum ve kuruluşların araştırmasıyla tespit edilen ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ettiler, geçmiş olsun dileklerini iletip acil ihtiyaçları karşılanması için toplanan bağışları kendilerine teslim ettiler.

Başkan Kurt “Bu kampanyaya bağışta bulunun tüm Yürekleri dayanışma ruhu ile atan dostlara, Yılmaz Ünlü arkadaşımıza, bizlere İzmir’de desteğini esirgemeyen Melike Çakıl hanfendiye , Kırşehir’den gelerek, çalışmamıza destek olan Ali Bey’e, bu kampanyaya büyük omuz veren Gülcan Şafak Ayyıldız arkadaşımıza, İzmir’de ailelerle iletişim konusunda bizlerden desteğini esirgemeyen Evrim Başaran hanfendiye , çocuklar sevinsin diye hediyeler gönderen Zahide Sahin ve Selma Şahin’e ve kampanyaya destek veren herkese kucak dolusu teşekkür ediyoruz.

Bu arada, ziyaret ettiğimiz tüm depremzede ailelerimizin hepsi, siz değerli yardımsever dostlara dayanışmanızdan dolayı teşekkürlerini, sevgi ve selamlarını da iletmemizi istediler.

Bu zor günlerde depremzedelerin yanında olan tüm dostlar yapmış olduğunuz tüm bağış ve lokmalar yerlerine ulaştırılmıştır. Bunun sevincini hissetmenizi belirtmek isteriz. Deprem, sel gibi doğal afetlerin bir daha yaşanmamasını dileklerimizle.

İzmir Bornova ve Bayraklı’ dan tüm dostlara kucak dolusu sevgiler.”dedi.

DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYINIZ RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ

Bir cevap yazın