• Sal. Mar 19th, 2024

HOLLANDA`DA Kİ TÜRK KADINI GÜLAY YILDIRIM`IN BÜYÜK BAŞARISI

ByHaber Merkezi

Haz 12, 2020

HOLLANDADA Kİ TÜRK KADINI GÜLAY YILDIRIMIN BÜYÜK BAŞARISI

Bülent Türker

Aslen Yozgat Çayıralanlı olan ve 5 yaşlarında geldiği Hollanda da çocuk yaşlarda başladığı resim sanatı ile bu gün bir çok eseri bulunan Gülay Yıldırımın resimleri Türklerin olduğu kadar Hollandalılarında dikkatini çekiyor.

Hollanda nın Arnhem şehrinde yaşayan Ressam Gülay Yıldırım ın hayat öyküsüde çok ilginç. Önceleri müşterisi olduğu bankanın iş teklifini kabul ederek bir müddet bankacılık yapan sanatçı, açtığı sergilerle resim severlet tarafından yakından takip ediliyor.

Çocuk yaşlarda başladığı resim çalışmalarına ilk okulda bir resim yarışmasında birinci olunca dahada ağırlık vermiş. Önceleri kurşun kalemle siyap beyaz portler yapan sonra yağlı boya ile sanatsal resimlere başlayan Gülay Yıldırım psikoloji eğitimide almış bir akademisyen.

Hollanda da bir çok yerde sergi açan Yıldırım bu yıl Arnhem belediyesinin teklifi üzerine Eylül ile Aralık ayı arasında Arnhem Şehir kütüphanesinde resimlerini sergileyecek.

Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk ün “Güzel sanatlarda muhaffak olmak, bütün ınkılaplarda başarıya ulaşmak demektir” Sözünü kendine ilke gedinen sanatçının yeni resim sergisini Eylül ayında Hollandalılar kadar tüm gurbetçi Türklerde merakla beklemekte.

Bir cevap yazın