• Cum. Nis 26th, 2024

SIDIKA KORKMAZ TEZ KONUSU OLARAK ARKADAŞLARINA ÇANAKKALE`Yİ ANLATTI

ByHaber Merkezi

Ara 9, 2019

SIDIKA KORKMAZ TEZ KONUSU OLARAK ARKADAŞLARINA ÇANAKKALE`Yİ ANLATTI

Özcan Özbay

Hollanda nın Maaşluis kasabasında Karaman lı bir Türk ailenin en büyük kızları 11 yasındaki Sıdıka Korkmaz bu yılki tez konusu olarak Çanakkale Savaşlarını seçti.

30 kişilik sınıfın 2 Türk öğrencisinden biri olan Sıdıka Korkmaz, Çanakkalenin başlangıcı savaşlar ve sonuçlarını resim ve filmlerle sınıfta anlatması büyük ilgi çekti.

Kendisinin de tam bir Çanakkale ve Türkiye sevdalısı olduğunu belirten Baba Ahmet Korkmaz Çocukları ile geçen yıl gittiği Çanakkaleden çok etkilenmiş. Bu yıl da kızının Tez olarak yapacağı çalışmanın Çanakkale olmasını istemiş, kendisine de bu konuda destek olmuş. Yaptıkları araştırma sonunda Hollanda da bir Çanakkale müzesi olduğunu öğrenen Korkmaz ailesi Bülent Türker e ait olan Çanakkale müzesini ziyaret ederek bilgi ve malzeme desteği almış.

Okuldaki Tez Sunumunu yüksek notla tamamlayan Sıdıka Korkmaz teşekkür için tekrar Hollanda da bulunan Çanakkale müzesine gelerek Müzenin sahibi Bülent Türker e teşekkür etti. Ziyaretten duygulandığını belirten Bülent Türker böyle ağır bir konuda başarılı olmasından ötürü Sıdıka Korkmaz ı tebrik ederek kendisine hediyeler verdi.

Bir cevap yazın