• Cum. Nis 26th, 2024

BASKAN ILHAN ASKIN DAN IFTIRALARA CEVAP

ByHaber Merkezi

Ara 8, 2019

BASKAN ILHAN ASKIN DAN IFTIRALARA CEVAP

Özcan Özbay

Hollanda Azerbaycan Turk Kultur Dernegi Baskani Ilhan Askin son gunlerde birliktelige nifak sokmak isteyen bazi kendini bilmezler tarafindan ortaya atilan iftiralara sosyal medya uzerinden ve DRT yayincilik uzerinden yaptigi aciklamalarla cevap verdi.

Baskan Askin yaptigi aciklamasinda “Bazen Azerbaycan’da, bazen de Avrupa’da Güney Azerbaycan’li veya Türkiye’nin Igdir/Kars bölgesinde yasayan Azerbaycan Türklerine akla hayale gelmeyen iftiralar atilmakta ve onlar “Azerbaycan” mefhumundan dislanmak istenmektedirler. Bunu kimler veya niye yapiyorlar az çok tahmin ediyoruz. Bu kisiler veya gruplarin amaci Azerbaycan’nin her yerde zayiflamasi, parçalanmasi, hatta yok edilmesidir. Çünkü bu tür kendi halkini dislayan insanlardan baska bir amaç asla beklenemez.
Azerbaycan’nin dünyada ugradigi bütün haksizliklarin temelinde ne kadar düsman güçlerin yogun çalismalari olsa da, “Azerbaycanliyim” diyen insanlarin “yerlibazliklari” ve ihanetleri de unutulmamalidir. Bu tür insanlar kendi sahsi menfaatlerini herseyin üzerinde tutarlar ve kendi milletine ne kadar zarar verdiklerinin hesabini asla yapmazlar.
Bu insanlardan biri de yillardan beridir Hollanda’da yasayan, Den Haag Azerbaycan Kültür Dernegi’nde her zaman en iyi sekilde karsilanan, hatta toplantilarda konusmasina izin verilen Elman Mustafazade isimli sahistir.
Den Haag Azerbaycan Türk Kültür Dernegi olarak, otuz yila yakin çalismalari ile Avrupa’da sadece Azerbaycan’nin milli davasini degil, Azerbaycan’nin dilini, medeniyetini hem Hollandalilara anlatarak hem de Azerbaycanli çocuklara, gençlere ögreterek, onlari yabancilasmaktan koruyan dernegimizin ve dernek baskanimiz Ilhan Askin’nin bu tür yalan ve iftiralarla karalanmasini kabul edemiyecegimizi beyan etmek istiyoruz. Daha 1990 yilinda Azerbaycan’da bagimsizlik hareketleri baslar baslamaz Azerbaycan Dayanisma Komitesi’ni kuran, yardimlar toplayip bütün zorluklara ragmen Azerbaycan’a götüren ve iki yil sonra da dernek haline gelerek çok önemli çalismalar yapan Azerbaycan Türk Kültür Dernegi’nin bütün faaliyetleri metbuatta ve kitaplarda yer almistir. Sempozyumlar, mitingler, seminerler, kurslarla yorulmadan, durmadan hizmet eden ve Azerbaycan’nin gurur duymasi gereken böyle bir teskilat, düsmanlara karsi cesaretle dik dururken, kendi içinde çikanlarin iftiralari ve yalanlari ile ne yazik ki yara almaktadir.
Bütün dünyadaki kanunlarin en önemli maddesi sudur: Müddei iddiasini ispatla mükelleftir. Yani birisi birsey hakkinda iddiada bulundugu zaman o adam iddia ettigi meseleyi ispat etmek zorundadir. Etmezse müfteri, yani iftiraci, yalanci olur.
Elman Mustafazade isimli sahis dernek baskanimiz Ilhan Askin aleyhinde korkunç ve utanmaz iki iftirada bulunmaktadir.

  1. Den Haag’da büyük zorluklarla izni alinan Hocali Abidesi için Ilhan Askin’nin 100 bin euro topladigi ve benimsedigi iftirasi;
  2. Azerbaycan Türk Kültür Dernegi’ne yapilan çirkin saldirinin ve camlarinin Ilhan Askin tarafindan kiridirilarak Ermenilere Ilhan Askin’nin iftira atmasi…
    Elbette dernek olarak Elman Mustafazade isimli sahis ile hukuk önünde bu iftiralarin hesabini soracagiz. Ama kamuoyu önünde de bu iftiralarin hesabini ondan sormak istiyoruz.
  3. Hocali Abidesi ile ilgili toplanan yardimlarin makbuzlari, isim listesi dernegimizde muhafaza edilmektedir. Ayrica yardim kampanyasi sadece Ilhan Askin tarafindan degil, dernek yönetim kurulu tarafindan yapilmistir ve bütün yönetim kurulu ne kadar para toplandiginin sahididir.
  4. Dernegimize yapilan saldiri Den Haag polisi tarafindan titizlikle incelenmis, parmak izleri alinmis ve her türlü arastirma yapilmistir. Her yerde kameralarla izlenen bir Avrupa sehrinde bir dernek baskanin kendi derneginin camlarini kirmasi veya kirdirmasi iddiasi, düsüncesi ancak ve ancak Elman Mustafazade gibi kendi egosunun esiri olmus sahislarin ham hayali olabilir.
    Dernek olarak bu tür iftiraci sahislarla hem hukuk hem de kamuoyu önünde her zaman hesaplasmaktan asla çekinmeyecegiz. Bu tür iftiralar ve yalanlar bizim yürüdügümüz yolda engel olamayacaktir. Çünkü biz bu davaya ne Igdir’li, ne Azerbaycanli gözüyle degil, ülkemize, halkimiza cani gönülden bagli ve bu ugurda ölmeyi göze alabilecek kadar inanmis insanlar olarak bakmaktayiz. Bakü’lü, Tebriz’li, Igdir’li olmak ne bir ayricalik ne de bir eksikliktir. Dürüst insan ve vatansever bir Azerbaycan Türkü olmak bizim için en önemli deger ve bir sereftir. Bu sereften nasiplenmeyen iftiracilarin yeri ise tarihin çöplügü olacaktir!”dedi.

Bir cevap yazın