• Cum. Nis 26th, 2024

Hollanda’da Şölen gibi Sanat Gecesi

ByHaber Merkezi

Haz 17, 2019

Hollanda’da Şölen gibi Sanat Gecesi

Fotograflar: Deniz Erkoçu

Hollanda da kısa bir süre önce hayata geçirilen ve ülkedeki tüm sanatçıların dikkatini çekerek örtek birleştiği Hollanda Sanat Topluluğu önceki akşam Matrix te şölen gibi bir Sanat gecesi düzenledi. Düzenlenen sanat etkinliğine Hollanda’da yaşayan ve alanlarında uluslararası isim yapmış birçok sanatçımız katıldı.

Rotterdam’ın tanınmış mekanlarından Matrix’de 14 Haziran akşamı düzenlenen etkinlik, Hollanda Sanat Topluluğu yetkilisi Hicran Demirkaya’nın açış konuşmasıyla başladı. Şiirle başlayan konuşmasında Hollanda da ki tüm sanatçıları aynı çatı altında toplamak üzere yol çıktıklarını belirten Demirkaya etkinliklerinin ve çalışmalarının gelecek günlerde artarak devam edeceğini vurguladı.

Hollanda’nın dört bir yanından gelen yazarlar, şairler kendi çalışmalarını anlatıp ürünlerinden örnekler sunarken , müzisyenler de hem kendi özgün çalışmalarından hem de anonim halk ve sanat müziğimizden örnekler sundular.

Rotterdam’ın tanınmış tiyatrolarından Maske Tiyatrosu’nun elemanlarının skeçleriyle zenginleşen gece daha sonra gerçek bir şölene dönüştü.

Hollanda genelinde bu güne kadar gerçekleştirilen sanat etkinliklerinden farklı olarak gerçekleştirilen programda Hollanda’nın çeşitli kentlerinde isim yapmış ressamların salonda açtığı resim sergisi de katılımcıların büyük beğenisini kazandı. Sanatın tüm dallarının temsil edildiği gece yarısına kadar süren programa Yazar Murat Tuncel, şair Yavuz Nufel, Zarife Çalışkan, Rauf Kurtgözü, Cengiz Yurdaer, Necla Göktaş ve Leyla Karabaggil, ressam Behlül Çolak, Rukiye Çoban, müzisyenler Cihan Ateş, Ercan Söğüt, Züleyha Topal, Mahir Türkmenoğlu, Hikmet Erdoğan kadıldı. Hollanda Sanat topluluğu adına programı düzenleyen Hicran Demirkaya yni zamanda programın sunuculuğunu da yaptı. Demirkaya’nın deyimiyle, “gece gerçek bir sanatçılar kaynaşması ve katılımcıların eğlenmesiyle” son buldu.

Bir cevap yazın