• Cum. Nis 26th, 2024

VAKIFLARIMIZDAN ANLAMLI GİRİŞİM

ByHaber Merkezi

Mar 26, 2019

VAKIFLARIMIZDAN ANLAMLI GİRİŞİM

Hollanda da faaliyet gösteren Vakıflarımızdan Akdeniz Kültür ve Eğitim Derneği, Türkiye Hollanda Sağlık Vakfı, Moral Vakfı ve Akdeniz Kültür ve Eğitim Vakfı bir araya gelerek tüm Dünya yı kapsayan geniş çaplı bir proje etrafında buluştu. Hazırlanan proje Cumhurbaşkanlığı ve Sağlık Bakanlığına sunuldu.

Bu protokolde hedef kitle olan Çocuk, Genç, Yaşlı, Hasta, Aile, Yetim, Hükümlü, Engelli, Bağımlı, Yabancı misafir öğrenci, Mülteci, Yabancı uyruklu göçmen nüfus statüsünde bulunanlara manevi bakım hizmeti sunulacak.

Proje sorumlusu Moral Vakfı Başkanı Rıza Deniz “Hedef kitleye yönelik olarak planlanan çalışmalar ile manevi bakımın geliştirilmesi ve uygulamaları sosyal kültürel milli, manevi ve insani değerlerden saygı, sevgi, vatanseverlik aile sorumluluk, yardımlaşma sabır, adalet, dürüstlük, dostluk kardeşlik ve hoşgörü gibi yaşama sevinci duygusunu geliştirerek kendisi ve toplumla barışık bir fert olmasının sağlanması kişilerin kendini daha iyi hissetmesi hayat kalitesinin arttırılması toplumla daha sağlıklı iletişim kurmalarının temini, topluma kazandırılmaları ve dünya barışına katkıda bulunmak suretiyle sağlıklı bir toplum idealine ulaşmak amaçlanmaktadır.”dedi.

Bu projenin geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde tamamlandığını da belirten Deniz “Projemizi tamamladık ve Türkiye cumhuriyeti Sağlık Bakanlığı ile Cumhurbaşkanlığı na sunuldu. Bakanlığın cevabı bekleniyor. Proje kabul edilirse ilk etapta Türkiye daha sonra Türk ve islam dünyası ile tüm dünya da uygulanmaya geçecek. 4 yıldır Türkiye de 81 ilde gönüllülük bazında bu uygulanıyor. Kabul edildiğinde tamamen Profesyonel olarak hizmete geçecek.”dedi.

14 Mart Tip Bayramı münasebetiyle Psikiyatrist Dr. Coşkun Konya ve Moral Vakfı başkanı Rıza Deniz yaptıkları söyleşide Gurbetin artık ikinci vatan olmaya döndüğünün altını çizerek beraberinde gelen ihtiyaçları anlattılar. Dr. Coşkun Konya “1990 da Tıp Fakültesini bitirerek Hollanda ya geldim. Erasmuş üniversitesinde de diploma denkliği yaptım. 2013 yılında psikiyatrist oldum. Göç ün başladığı zamandan bu yana insanlarımızın yerleştikleri bu yeni yerlerde bir çok şeye ihtiyaç var, dilini bilmeden geldiği ülkede çalışıp vatanına dönmek amacıyla gelinen buralar artık vatan oldu. bizlerde buraları kendisine vatan edinmiş insanlarımıza yardımcı olmaya çalışıyoruz.” dedi.

Bir cevap yazın