• Cum. Nis 26th, 2024

GÖZ YASI SEL OLDU AKTI

Mustafa Koyuncu / Ede

Hollanda nin Ede kentinde geçtigimiz Cumartesi günü Tiel sehrine dügüne giderken meydana gelen zincirleme Trafik kazasinda yasamini yitiren 15 yasindaki Türk genci Erdem Kara nin cenazesi topraga verilmek üzere memleketi Trabzona gitmeden önce Ede Ulu Cami’nde kilinan cenaze töreni adeta akina ugradi.

Hollanda diyanet vakfina bagli Ede Ulu Cami’de Erdem Kara için Göz Yasi Sel Oldu Akti. Cenaze namazna katilanlar caminin avlusu ve caddelere sigmadi.

Çok genç yasta elim bir kazada yasamini yitiren Erdem Kara için Okudugu okulda dersler tatil edilerek tüm ögrenci ve ögretmenler cenazeye katildilar. Cenaze namazi öncesi Okul müdürü yaptigi konusmasinda “Içimiz kan agliyor çok üzüntülüyüz seveninin bu kadar çok oldugunu bilmiyorduk. Burda bunu gördüm. Her kesimden insanlarin birlik beraberlik içerisin cenaze namazina katilmalari bizleri bir kez daha duygulandirdi” dedi.

Erdem Kara nin okul ve spor bütün arkadaslari Tabutun üzerine çiçek birakarak vedalastilar. Tabuta elini dokunarak ona veda eden gençler göz yasini tutamadi.

15 yasindaki Türk gencin ölümünden dolayi, Ede sehri futbol kulübü FC Youth’in genç yas takimlarinin tüm oyunlari iptal edildi. Erdem Kara genç yas kulübünün eski bir üyesiydi.

Ayni kazada agir yaralanan 39 yasinda bir kadinda agir yarali kaldirildigi hastanede, acil ameliyata alindi ve tedavisi devam ettigi ögrenildi.

Bir cevap yazın