• Cum. Nis 26th, 2024

CAN ERZİNCAN VAKFI YARDIMSAL HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

ByHaber Merkezi

Kas 10, 2018

CAN ERZİNCAN VAKFI YARDIMSAL HİZMETLERİNE DEVAM EDİYOR

Özcan Özbay

Hollanda da 2012 yılında kurulan Can Erzincan Vakfı Yardım çalışmaları serisine şimdi bir yenisini daha ekledi. Hollanda dan Türkiye nin bir çok yerine yapılan yardımların anlatıldığı gece de yeni yapılacak olan çalışmalar hakkında bilgi verildi.

2012 yılında sadece Hollanda da bulunan Erzincan lılar olarak biraraya gelmek amaçlı bir gece düzenlenmesi ile başlayan ve bu birlikteliğin vakıflaşmasına karar verilmesiyle oluşan Hollanda Can Erzincan Vakfı kurulduğu günden beri yaptığı yardımlarla Hollanda da ki vakıflar arasında başarıları ile göz dolduruyor.

Hollanda Can Erzincan Vakfı Başkanı Murat Kurt`un hoşgeldin konuşması ile başlayan gecede Uzak yerlerden dahi katılımın olmasına çok sevindiğini, Vakfın kurulduğu günden bu yana büyüyerek ilerlediğini belirtti. Kurt başta vakıf üyeleri olmak üzere bu yardım çalışmalarında yarışırcasına yer almak isteyen herkesin kendilerine olan güveni için teşekkür etti.

Can Erzincan Vakfı başkanı Murat Kurt “2012 yılında kendi aramızda biraraya gelerek yaptığımız bir konuşma sonrasında vakfımızı hayata geçirdik. Bu zamana kadar bir çok aktivitemiz oldu. Bunların başında ilk olarak her yıl ekonomik gücü olmayan 120 öğrenciye burs verdik. Verdiğimiz burslarımız meyvalarını toplamaya da başladık. Bunun dışında köy okullarımıza çeşitli kıyafet ve kırtasiye yardımlarımız oldu. Yardımseverlerden gelen talep üzerine her aileye bir öğrenci adı ile bir kampanya başlattık.”diyen Başkan Kurt “Belirlediğimiz ihtiyaç sahibi öğrenci kardeşlerimizi Hollanda da durumu müsait olan ailelerle biraraya getirerek onların okul yaşamlarındaki masraflarını karşılamaya çalışıyoruz. ”dedi.

Tüm bu çalışmalarda herkesin gönüllülük bazında çalıştığının altını çizen Murat Kurt “Biz ne siyasi nede tarikatsal bir kurum, oluşum değiliz. Tamamen yardım sever dostlarımızın destekleri ile birşeyler yapmaya çalışan bir vakıfız. Tek amacımız Türkiye nin aydınlık geleceğine katkı sağlamak. Bizler bu yardımsal çalışmalarımızı sürdürebiliyorsak bunu bizlere güvenen, yardımlarını esirgemeyen dostlarımızın sayesindedir.”dedi.

Gecede de yine gelecek çalışmalar için para toplanırken. ismail Fidan, Sami ve Kadir ile davul zurna ekiplerinin müzikleri ile davetliler gönüllerince eğlenme fırsatı buldular.

Bir cevap yazın