• Cum. Nis 26th, 2024

TÜRKAZNED ÜLKEDEKİ FARKLI KÜLTÜRLERİ BİRARAYA GETİRDİ

ByHaber Merkezi

Kas 29, 2017

TÜRKAZNED ÜLKEDEKİ FARKLI KÜLTÜRLERİ BİRARAYA GETİRDİ

Özcan Özbay – Lahey

Denhaağ da uzun yıllardır sosyal aktivitelerle hem kendi insanlarımızı bir aray agetirerek, hemde diğer azınlıklardan oluşan farklı kültürleri bir araya getiren Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği yine anlamlı bir çalışmaya imza attı.
azerbaycan kultur gecesi7Denhaağ da Farklı kültürleri bir araya getirerek farklı kültürlerin tanıtılmasını ve aralarında bir çeşit network oluşturmayı amaçlayan geceye Hindistan yoga grubu, Türkiye Anadolu Folklor Ekibi, Den haag Belediyesi wethouder Rabin Baldewsingh, Hindistan Müzik Grubu, Marokan Derneği, Türkmen Derneği, Özbek Derneği, Batı Trakya Türkleri Derneği, Escamp Türk Derneği Halk müziği korosu, Türkiye den Halk müziği sanatçısı Erdal Baydar, jough zorg ve gençlik şubesi yetkilileri, dil kursları, azerbaycanlı resim sanatçısı Lena Seğin in resim sergisi katıldı.
azerbaycan kultur gecesi9Programın açılış konuşmasını yapan Den haag Belediyesi wethouder Rabin Baldewsingh yaptığı konuşmada Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği için “Belediyemiz bünyesinde faaliyet gösteren tüm dernekler arasında Azerbaycan Türk Kültür Derneği bizim en samimi, dürüst ve aktif partnerimizdir.”dedi.
azerbaycan kultur gecesi55Daha sonra konuşan Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Derneği Başkanı ilhan Aşkın da konuşmasında başta kendilerini bu şekilde gören Denhaağ belediyesine teşekkür ederek başladı. Aşkın daha sonra “Her yıl yaptığımız etkinlimizde yine bir arada olmaktan mutluyuz. Farklı kültürleri bir araya getirerek aralarında bir networ oluşturma amacımıza görüyoruz ki ulaşmışız. suan burda bir çok farklı kültürden insanlar var, hepiniz hoşgeldiniz.”dedi.

Daha sonra sahneye Tülin Yılmaz yönetimindeki Escamp Türk Halk Müziği korosu çıkarak sevilen eserleri seslendirdiler.
azerbaycan kultur gecesi8Hindistan Yogo grubu tarafından sergilenen yogo gösterisi ve Özbek Pilav ikramının yapıldığı gecede halk oyunları gösterileride katılımcıları coşturdu.
azerbaycan kultur gecesi44Gecede ayrıca Azerbaycan lı resim sanatçısı Lena Seğin inde bir resim sergisi yer aldı.
azerbaycan kultur gecesi3Program Tiyatro gösterileri ve şiir dinletileri ile sona erdi.
azerbaycan kultur gecesi11azerbaycan kultur gecesi22azerbaycan kultur gecesi33

Bir cevap yazın