• Cum. Nis 19th, 2024

Özgür kadın RAHAT-MIŞ-MIŞ-MIŞ..!

Byadmin

Eki 21, 2017

Özgür kadın RAHAT-MIŞ-MIŞ-MIŞ..!

Sezon açılış törenini yapmadan konuya giriyorum yüksek müsadenizle. Konumuz “Özgür Kadınlar” ve onların bazı zihniyet yoksunlarının algısına göre, o kadınların “rahat” oluşu.. Neticede bu da bir tür kadına yönelik şiddettir.. Hatta alası diyebiliriz.. Bence önde gideni diyelim tam olsun..

Özgür kadınları tanımlamam gerekirse bu tür kadınlar standartların dışına çıkmış, kendini şu meşhur Günah Ayıp Yasak üçgeninden sıyırmış hatta kendine insancıl bir üçgen yaratmış, Allah’ın bildiğini kulundan saklamayan, canı ne istiyorsa onu yapan fakat en önemlisi kadınlığından önce kendini insan olarak gören kadınlardır. Bu tür kadınlar alışılmış konuların dışında kalan tabu konuları ele alan, hatta bu tabu konuları yazdıkça adeta orgazm yaşarmışcasına zevk alan, yazar kimliği olan, azınlığın hakları için sokağa çıkmaktan korkmayan, sanatla uğraşan, ressam ya da tiyatrocu olan kadınlardır mesela.

Bu kadınların tabi tutuldukları şiddetlerden birisi de ortaya atılan algı; Özgür kadın rahattır! Rahat olmasına rahatız paşam, bizdeki keyif kimsede yok! Çünkü biz yaşıyoruz efendim.. Hayati olduğu gibi yani insan gibi yaşıyoruz. En büyük sorun zaten “Özgür” kelimesine verilen anlamda bence.. Özgür bir kadına göre özgürlük İNSANCA YAŞAMAK demektir fakat bu algıyı oluşturanlar için Özgür kadın farklı bir “şey”dir”. Ay terbiyem müsade etmiyor “şey”i açıklamaya desem de inanmayın. Yok, terbiyesiz olduğum için değil tabi, bendeki terbiyeyi kimsede bulamazsınız bu dünyada. Efendim o şey aslında tek kelimeyle açıklanır ama ben farklı açıklamalar kullanmak istiyorum. Beyin hücresi eksikliği yaşayanlara göre özgür kadın; Her hafta o bar senin, bu bar benim gezen. Her hafta sonu o yar senin, bu yar benim yatan, annemin dediği gibi ar’ı yiyip namusu tellal’a veren, erkek konusunda rahat olan, sevgilisi veya kocası olsa dahi başkalarıyla da fingirdeşen falan filan işte.. Tek kelimeyle de açıklanabilirdi fakat dediğim gibi terbiyem müsade etti..

Peki özgür kadın ne dir aslında? Özgür kadın dediğin erkekler tarafından icat edilmiş kurallara karşı dim dik ayakta duran ve o kurallara kendini ezdirmeyen, insan gibi yaşayan, hayat dolu olan, kendini geliştiren, erkeğe ihtiyaç duymayan fakat bazen sevdiği insanın omuzuna başını kadın gibi yaslayıp sevdiğinden de kuvvet alan kadındır. Özgür kadın din, dil ve ırk meselelerinden kendini sıyırmış ve karşısına çıkanlara insan gibi muamele edendir. Özgür kadın beynini, benliğini, kalbini ve ruhunu G.A.Y. (Günah Ayıp Yasak) üçgeninden sıyırmış kadındır! Özgür kadın aslında sadece insan gibi yaşayan özgür bir insandır!

Yaratılan algı ile bizim için özgürlüğün ne demek olduğunu artık biraz olsun anlattığımıza göre hala bu özgür kadın rahattır algısının ömrünün uzunluğunu merak etmiyor değilim. Bu algıyı sadece hayatta tutan erkekler değildir efendim, kendinden emin olmayan ya da ben ne biliyim bir şekilde hayatını o kuralları icat eden erkeklerin istediği gibi yaşayan kadınlar da hayatta tutuyor. Bunun sebebi ise genelde korkudur, canım için rahat olsun, biz özgür kadınlar dönüp senin kokmuş kocana bakmayız, o bizim tırnağımızın bir zerresi bile olamaz! Ayrıca, bu düşüncede olan bir kadının kocası da kendisi gibidir herhalde.. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş misali..

Diğer ayrı bir ironi ise, bazı ‘fifi’ kadınların kocaları genelde güçlü bir kadını hayal eder, arzular… Çünkü özgür kadın güçlüdür ve gücünden dolayı daha da çekicidir. Ne hikmetse o kadınla sadece gönül eğlendirmek ister çünkü erkek o güçlü kadından korkar! Ezilme korkusu diyelim. Bu ‘fifi’ kadınları ve bunların kocalarını bir dahaki yazımda işleyeceğimden bu konuyu ortada bırakıyorum.

Ay yine tabu bir konuya girdim herhalde.. Orgazmın dibine vurdum yazarken : )

Hayırlı pazarlar SÜSLÜMAN kardeşlerim, Allah’ın bildiğini kulundan saklamayın, ha bir de kendinizi prangalardan kurtarın.. Yaşamak, aşık olmak, sevmek çok GÜZEL! Loca Gundi sever sizi en çok da ÖZGÜR İNSANLARI..

Cumhuriyetin büyümeyen asi kızı,

Şenay Tosun

 

By admin

Bir cevap yazın