• Cts. Nis 20th, 2024

Hollanda’da “Islamofobi Sempozyumu” Yapildi

ByHaber Merkezi

Eyl 25, 2017

Hollanda’da “Islamofobi Sempozyumu” Yapildi

Hollanda’nin baskenti Amsterdam’da, “Islamofobi ve Yabanci Düsmanligi Sempozyumu” düzenlendi.

Avrupa-Akdeniz Göç ve Gelisme Merkezi ile Kollektif Islamofobiye ve Ayrimciliga Karsi Vakiflari is birliginde düzenlenen sempozyumda, Avrupa Birligi Temel Haklar Ajansinin (FRA) Müslümanlara yönelik ayrimcilik konusunda yaptigi anket ele alindi.

Konuyla ilgili AA muhabirine degerlendirmelerde bulunan antropoloji uzmani Dr. Martijn de Koning, siyasetçilerin artik seçim çalismalarinda Islam üzerinden prim yapmayi birakmalari gerektigini söyledi.

FRA’nin anketinde, AB ülkelerinde en çok Hollanda’da Müslümanlarin ayrimciliga maruz kaldiginin belirtildigine dikkati çeken Koning, “Ülkedeki mart ayinda yapilan genel seçimlerde sadece asiri sag partilerin degil diger partilerin de Islami ‘öcü’ göstererek siyaset yapmasi halki etkiledi. Siyasetçilerin seçimlerde oy kazanmak için artik Müslümanlari kullanmayi birakmasi lazim. Bir siyasetçi bile Müslümanlar ile kendi halki arasinda ayristirma yapiyorsa, o zaman halk bunu neden yapmasin? Siyasetçilerin bu konuda büyük sorumluluklari var.” degerlendirmesinde bulundu.

FRA’nin Müslüman göçmenler ve onlarin AB ülkelerinde dogan çocuklarinin yasadiklarini arastiran bir anketinde, Müslümanlarin büyük çogunlugunun giderek artan ayrimciliga ve tacize maruz kaldigi ortaya çikmisti.

Ankete göre Müslümanlar, AB ülkelerinde en çok Hollanda’da ayrimciliga maruz kaliyor.

Bir cevap yazın