• Cum. Nis 26th, 2024

ROTTERDAM DA YAŞAYAN TÜRKLERE KURALLARA UYUN ÇAĞRISI

ByHaber Merkezi

Tem 4, 2017

ZEKİ BARAN DAN ROTTERDAM DA YAŞAYAN TÜRKLERE KURALLARA UYUN ÇAĞRISI

Özcan Özbay

Geçtiğmiz 3 Temmuz da Hollanda’nin en yasli tüneli olarak ta bilinen 75 yasindaki Rotterdam Maas nehrinin altindan geçen Maastünel Haziran 2019 a kadar tamire girdi.

Maastünelin tamire girmesiule zaten yoğun olan Rotterdam trafiği dahada yoğunlaşacağı ongörüsünde bulunan yetkililer Rotterdam da yaşayan herkese ulaşabilmek için çareler arıyor. Rotterdam merkezden Güney tarafına kapalı olan Maastünel deki trafik karmaşasına düşülmemesi için Rotterdam da yaşayan Türklere seslenen Charlois Belediye Başkan yardımcısı Zeki Baran “Tünelin kapanmasiyla Rotterdam da çok önemli bir trafik sorunu olacagi ortadir. Rotterdam anakent belediyesi Rotterdam’li lari ve tünelden geçmek zorunda olan vatandaslari bilgilendirmek için iki yildir bilgi vermektedir. Güneyden kuzeye giden tünel Erasmus Hastanesine ulasim nedeni ile devamli açik tutulacaktir. Buradaki sorun kuzeyden güneye gidecek olanlar Rotterdamlilar için olacak.”dedi.

“Rotterdam Belediye yetkililerinin kent halkindan beklentileri trafigi kolaylastirmak adina toplu tasima araçlarini kullanmalaridir”diyen Baran “Yetkililer bu sayede daha az bir zaman kaybi olacagi olacagi görüsündeler. Bende burada sizlerin araciligi ile Rotterdam da yasayan Turk Vatandaslarimiza ozellikle trafik yogunlugunu hafifletebilmek adina ozel araclarini en az duzeyde kullanmalarini tavsiye ediyorum.”dedi.

Rotterdam belediye yetkilileri Kent sakinlerinin olaya daha duyarli olmalari icin aylik 80 euroluk odul konusuna da deginen Zeki Baran “Toplu tasima araclarina yonelecek tum Kent sakinlerine Yukleyecekleri bir App sayesinde yapilacak kontrollerle aylik 80 euro odul de verilecek. Vatandaslarimizin bu odulden faydalanabilmesi icin tum kurallara uymasi ve bahsedilen App i yuklemeleri bunuda surekli acik tutmalari gerekiyor.”dedi.

Bir cevap yazın