• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’da Pegıda Gösterisine İzin Verilmedi

ByHaber Merkezi

Haz 20, 2017

Hollanda’da Pegıda Gösterisine İzin Verilmedi

Hollanda’da Enschede Belediyesi, İslam ve göçmen karşıtı PEGIDA hareketinin kent meydanında yapmak istediği gösteriye izin vermedi.

Yasağa rağmen gösteri için meydana gitmek isteyen PEGIDA Başkanı Edwin Wagensveld, Enschede kentinin girişinde polis tarafından durdurularak gözaltında alındı.

Çok sayıda polisin güvenlik önlemi aldığı kentte gösterinin yapılacağı meydana gitmek isteyen şüpheli kişilere kimlik kontrolü uygulandı.

Tren istasyonu önünde de kontrol yapan polis, gösteriye katılmak isteyenlerden 11 kişinin göz altında alındığını bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, olağanüstü güvenlik önlemleri yarın sabaha kadar devam edecek.

Enschede Belediyesi, kendilerini Anti Faşist (AFA) olarak tanıtan PEGIDA karşıtı grubun da aynı gün ve saatte meydanda gösteri yapmak istemesi üzerine güvenlik gerekçesiyle iki gösteriye de izin verilmeyeceğini bildirmişti.

PEGIDA ve AFA ise taraftarlarına sosyal medya üzerinden, belediyenin yasağına rağmen meydanda gösteri yapma çağrısında bulunmuştu.

Enschede Belediyesi, sosyal medya üzerinden yapılan çağrı üzerine bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındığını duyurmuştu.
hollanda-da-pegida-gosterisine-izinYasağa rağmen gösteri için meydana gitmek isteyen PEGIDA’nın başkanı gözaltına alındı.

Bir cevap yazın