• Cum. Mar 29th, 2024

GELENEKSEL TÜRK FESTINALI YÜRÜYÜSÜ YAPILDI

ByHaber Merkezi

May 22, 2017

GELENEKSEL TÜRK FESTINALI YÜRÜYÜSÜ YAPILDI

Mustafa Koyuncu Arnhem

Arnhem sehrinde faaliyetlerini sürdüren Hoca Ahmed Yesevi Kültür ve Egitim Merkezi’nin geleneksel olarak her yil düzenledigi Türk Festivali yürüyüsüne bu sene Hollanda Türk motor kulubu BIKERS ve diger Avrupa ülkelerinden motorlu kulüplerin katilimiyla büyük ilgi görmektedir.
Arnhem Türk Festivali Yürüyüşü ve 19 mayıs genclik spor bayramını kutlayan motorcular (1)Türk festivali yürüyüsü öncesi Hollanda ve Avrupa’nin çesitli sehirlerinden gelen motorlular Arnhem Türkiyem Camii avlusunda toplanarak 19 Mayis Gençlik ve Spor Bayramini kutladilar.
Arnhem Türk Festivali Yürüyüşü (3)
Hollanda Türk motor kulübü Bikers baskani Bülent Kocaoglu Konusmasinda. “Atatürk’ün, 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikmasinin 98’inci yildönümü bugün coskuyla kutlaniyor. Atatürk’ün beraberinde 18 kisiyle Samsun’a çikarak milli mücadele mesalesini yaktigi Bandirma Vapuru ise macerali hikâyesiyle bir kez daha gündemde…Ulu önder Atatürk’ü 9. Ordu Müfettisi olarak kurmaylari ile birlikte Istanbul’dan Samsun’a tasiyan Bandirma Vapuru, Kurtulus Savasi’nin seyri ve Cumhuriyet’in kurulmasinda kritik bir role sahip.

Atatürk’ün beraberindeki 18 kisiyle 19 Mayis 1919’da Samsun’a çikmasiyla birlikte Milli Mücadele’nin mesalesi yakilmis, birkaç yil içinde yikilmis bir imparatorlugun küllerinden genç ve çagdas Türkiye Cumhuriyeti dogmustu Bu Cumhuriyeti Vatanimizdan uzaklardada yasasak yasatmaya devam edecegiz” dedikten sonra Izmir marsi okundu.
T.C. Deventer .Başkonsolosu Zafer Ateş ve Atatürk'e benzerliğiyle tanınan tiyatro sanatcısı Goksel Kaya
19 Mayis Gençlik ve Spor Bayrami kutlamalarina T.C. Deventer .Baskonsolosu Zafer Ates katilarak yaptigi konusmasinda,

“Atatürk ölmedi Türk milletinin kalbinde yasamaktadir. Son günlerde ülkemizde gelisen olaylar karsisinda birlik beraberlige en çok ihtiyaç duymaktayiz. Avrupa’da yasayan gençlerimiz birlik beraberlige Türkiye’dekiler kadar önem vermektedir. Bulunduklari ülkede asimile olmadan uyum içerisinde yasamayi ögrenmisler. Vatanlarina, özdegerlerine sahip çikiyorlar. Bugün burada birçok motorlu genç toplanarak 19 Mayis Bayramini kutlamalari beni gururlandirmistir. Çalismalarinizi takdirle karsiliyorum. Türk festivalini, 19 Mayis kutlamalarini organize eden herkese ve Ayrica Arnhem belediyesine tesekkür ederim.

Her yil oldugu gibi Arnhem sehrinin merkezindeki sehir tiyatrosunun park yerinde toplanan vatandaslarimiz Mehter Takimi’nin milli marslar çalarak sehrin önemli caddeleri Steenstraat, Velperweg’ten geçerek toplu halde festival alani Presikhaaf parkina gelindiginde cosku doruga ulasti. Festival alaninda da gösteriler yapan mehter takimi sonrasi açiklamalarda bulunan Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Kültür ve Egitim Merkezi baskani Ibrahim Günay,
Arnhem Hoca Ahmed Yesevi Kültür ve Eğitim Merkezi başkanı İbrahim Günay,
“Bulundugumuz ülkelerde asimile olmadan uyum içerisinde olarak kanunlara uyarak yasamaliyiz. Türklügümüze, dinimize, dilimize ve vatanimiza sahip çikmaliyiz. Türk’ün tek düsmani cehaletin ta kendisidir. Cehaleti yenmek için egitime önem vermeliyiz, okumaliyiz, bilim ve teknige önem vererek arastirmalar yapmaliyiz. Önemli yerlerde görevler almaliyiz. Geçmisini bilmeyen gelecegini göremez. Avrupa’da birlik beraberlik içerisinde kucaklasmaliyiz” dedi.

Hollanda Türk Federesyonu genel baskani Murat Gedik,
Hollanda Türk Federesyonu genel başkanı Murat Gedik, (1)“Türk tarihi bir bütündür. Derin ve zengin bir tarihe sahibiz. Kardes kavgalarini bugünlere tasimamaliyiz. Çanakkale ruhunu bile bitirmek istiyorlar. Türk’ün ruhu orada yatmaktadir. Her gencin Çanakkale’yi ziyaret etmesini istiyorum. Tarihimizi iyi ögrenip bunlara sahip çikmaliyiz. Çanakkale’de her kesimden sehit yatmaktadir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türk tarihini bütün olarak görürdü. Atatürk’ün izinde yürüyoruz onu çok iyi anlamaliyiz. Avrupa’da yasayan Türkler vatanina daha çok sahip çikiyor. Bütün oklar Atatürk’ü göstermektedir. Bu festivalin düzenlemesinde katkisi bulunan herkese tesekkür ederim” diyerek sözlerini tamamladi.

Arnhem sehri icerisinde önemli caddelerde gösterilerde bulunan mehtete takimi festival alaninda milli marslarinizi calarak sanatci Gökan Tekin esliginde katilinci vatandaslarimizi costurdular.

Bir cevap yazın