• Cum. Nis 19th, 2024

Unutmayin Oy kullanmak icin giderken Bunlara uyun

ByHaber Merkezi

Nis 2, 2017

Unutmayin Oy kullanmak icin giderken Bunlara uyun

Anayasa Değişikliği Halkoylaması çerçevesinde oy verme işlemleri Hollanda’da 5-9 Nisan 2017 tarihleri arasında gerçekleştirilecektir.

27 Nisan da Gumruk kapilarinda baslayan oy verme islemleri 16 Nisan Pazar günü sona erecektir.

Yurt Disinda Oy Kullanabilmek icin

Yurtdışında oy kullanabilmek için yurtdışı seçmen kütüğüne kayıtlı olmanız gerekmektedir. (Seçmen kaydınızı sunulan adresten kontrol edebilirsiniz:
https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp )

Yurtdışındaki tüm temsilciliklerimizde oy verme saatleri 09:00-21:00 olarak düzenlenmiştir. Oy vermek için sandik basina gidecek vatandaslarimiz beraberinde üzerinde TC Kimlik numaranız kayıtlı, kimliğinizi ispata yarar bir Türk kimlik belgesiyle gelmesi gerekmektedir.

Özellikle seçimin son iki günü (8-9 Nisan) aşırı yoğunluk olacagini ongoren yetkililer vatandaslarin boyle bir durum yaşamamasını teminen oy verme işlemi için imkanlar ölçüsünde ilk günleri tercih etmeleri tavsiye olunur.

Önemli Uyari

Seçim Kanunu uyarınca, sandık alanında hiç kimse, başkalarının görebileceği şekilde bir siyasi partiye ait rozet, amblem veya benzeri işaretler veya propaganda amaçlı yayınlar taşıyamaz; yazılı, sözlü veya görüntülü propaganda yapamaz.

Seçim merkezi ve civarı özel etkinlik alanı olarak ilan edilmiş olup, bu bölgede Hollanda güvenlik makamlarının önlem ve uyarılarına uyulması rica olunur.

Kimler nerede oy kullanabilecekler

Rotterdam Baskonsoloslugu bunyesindeki vatandaslarimiz oylarini Gia Trade & Exhibition De Werf 11, 2544 EH Den Haag adresinde, Amsterdam baskonsolosluguna bagli vatandaslarimiz RAI Congrescentrum. Europaplein 2, 1078 GZ Amsterdam adresinde ve Deventer Baskonsoloslugumuz sinirlarinda yasayan Vatandaslarimizda De Scheg. Piet van Donkplein 1, 7422 LW Deventer adreslerinde 5-9 Nisan tarihleri arasinda oylarini kullanabilirler.

Bir cevap yazın