• Cum. Nis 26th, 2024

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ`NİN 102. YIL DÖNÜMÜ HOLLANDA DA KUTLANDI

ByHaber Merkezi

Mar 20, 2017

18 MART ÇANAKKALE ZAFERİ`NİN 102. YIL DÖNÜMÜ HOLLANDA DA KUTLANDI

Özcan Özbay

Çanakkale Zaferimizin 102. yıl dönümü dolayısıyla daha öncesinde evini müzeye çevirerek 120 gün boyunca tarih severlerin hizmetine sokan ve elindeki Çanakkale savaşlarından topladığı malzemeleri sergileyen araştırmacı Bülent Türker bu kez 2 günlüğüne yine Müze evini açtı.
topluZaferin 102. yıldönümü nedeniyle yaptığı bu jest Hollanda da yaşayan Türkler arasında çok sevindirici karşılanırken. 2 günlük süre içinde yaklaşık 200 kişi müze evi ziyaret etti. Annesi Zeliha Türker, Oğlu Buğra Türker ve Gelini Ping Song ile 2 gün boyunca Müzeyi ziyaret edenlere yiyecek ve içecek ikramı yapan Bülent Türker “Başta Annem olmak üzere oğlum ve gelinim beni hiç yalnız birkmadılar, 2 gün boyunca yardım ederek misafirlerimiz ile ilgilendiler.” dedi.
turker ailesiBu gönüllü çalışmalarında amacının sadece yurt dışındaki vatandaşlarımızında Türkiye de ki yaşanan mutluluğu yaşayabilmesini istemek olduğunu vurgulayan Türker, “daha öncesinde de 120 gün süreyle açık tuttuğumuz bu Ev Müzemize ilgi oldukça yoğun. Şu 2 günlük süre içinde de aynı şekilde yoğun ilgi aldık. Çocuklar büyükler her yaştan insan müzeyi ziyaret etti. Kendilerine birer Kitabımı ve Atatürk portresi hediye ettim. Annem ve çocuklarda herkese çay, kahve ve aparatıf ikramlarında bulundular. Bizi bu güne kadar hiç bir Devlet büyüğümüzün desteklememesine üzülürken vatandaşlarımızın her daim yanımızda olduğunu görmek mutluluk verici. Herkese teşekkür ediyorum. Zaferimiz kutlu olsun.”dedi.
akin ozvezneciMüzeyi ziyaret edenlerden Hollanda Erzurumlular Vakfı Başkanı Akın Özvezneci ” Bülent beyin bu işteki emeği herkes tarafından biliniyor. O acı savaşlarla olan hatıralarımızın kalıntılarını toplayarak kendi evini müzehaline getirdi ve bunu halka açtı. Teşekkür ediyorum kendisine bu çalışmalarından dolayı.”dedi.
erdogan urunis adami Erdoğan Ürün “Bülent beye öncelikle Çanakkale ruhunu bizlere yaşattığı için teşekkür ediyorum. Başka söyleeycek söz bulamıyorum, burada gördüklerim, anlatılanlar beni çok duygulandırdı. “dedi.
cihat celikogluMimar Cihat Çelikoğlu ” Bu gün Bülent beyin Çanakkale özel müzesini ziyarete geldik. Çok duygulandık, mutlu olduk. kendisine teşekkür ediyorum.”dedi.
hayrettin ozcinaris adami Hayrettin Özçınar “Bülent beyin bu çalışmalarının hepsinde yer almaya çalışıyorum. Gurur verici bir olay. Bunun devam etmesini istiyoruz. ” dedi.
zehra turker (80)Müze evde ençok yorulanların başında gelen ama bunu hiç bir şekilde dışa yansıtmayan 80 yasındaki Anne Zehra Türker de oğlunun bu çalışmalarında hep yanında olduğunun altını çizerek ” Bu müzeyi bunca zamandır çalıştırıp insanlara bir şeyler anlattığı, gösterdiği için kendişinle gurur duyuyorum. Daha nice yıllara diyorum. Herzaman yanındayım”dedi.

Bir cevap yazın