• Sal. Nis 30th, 2024

AZ Alkmaar’in Golü, Video Hakem Uygulamasiyla Iptal Oldu

ByHaber Merkezi

Mar 6, 2017

AZ Alkmaar’in Golü, Video Hakem Uygulamasiyla Iptal Oldu

AZ Alkmaar’in 90+4’üncü dakikada attigi gol video hakem uygulamasi sonrasinda iptal edildi, maç sonunda Alkmaar elendi.

Türkiye’de de yakin dönemde uygulamaya geçilmesi beklenen video hakem teknolojisi, AZ Alkmaar’in 90+4’üncü dakikada buldugu golün iptaline yol açti. Hollanda Kupasi yari finalinde Cambuur’a karsi buldugu son dakika golüyle çilgina dönen Alkmaarlilar, sevinçleri sonrasi video hakemi sokuyla karsilasti. Pozisyonda kaleciye faul oldugunu tespit eden yardimci, orta hakemi uyararak golü iptal etti ve maç uzatmalara gitti. Penaltilar sonucunda ise gülen yine 3-2’lik sonuçla AZ Alkmaar oldu. Normal sürenin sonunda itiraz eden futbolcularin birçogu karsilasma sonrasi verilen kararin dogru oldugunu gördüklerini vurgularken, uygulamanin basarisina da vurgu yapti.

SC Cambuur’un kalecisi Leonard Nienhuis’a altipasta yapilan müdahaleyle ilgili karar, video hakeminin degerlendirmesi sonrasinda faul olarak degistirilmisti.

INGILIZLER DE SENEYE UYGULAMAYA GEÇECEK

Sabah’in haberine göre; The Telegraph’in haberine göre Hollanda, Almanya gibi önde gelen futbol ülkelerinde pilot uygulamalari yapilan video hakemliginin Ingiltere’ye gelmesi de an meselesi… Ingiliz futbol otoriteleri, konuyla ilgili görüsmelerini sürdürürken, Premier Lig’de gelecek sezon uygulamanin baslayabilecegi ifade ediliyor. Karar kisa sürede verilecek ve kamuoyuna açiklanacak.

TÜRKIYE’DE SON HAZIRLIKLAR YAPILIYOR

Ülkemizde sezon bitmeden uygulamaya geçilmesi planlanan sistemle ilgili MHK Baskani Namoglu, Ocak ayindaki seminerde su ifadeleri kullanmisti: “Hakeme yardimci olan bir sistem. Tipki gol çizgisi teknolojisi gibi. Biz de bundan esinlenerek, gözlemcilik müessesemizi de bir nevi teknolojik gözlem anlaminda bir sisteme dogru farkli bir noktaya getirme çalismalarini yapiyoruz.

Bir cevap yazın