• Cum. Nis 19th, 2024

“HAYALİMDİ GERÇEKLEŞTİRDİM”

Özcan Özbay

Üç çocuk annesi 47 yasındaki resim meraklısı Rukiye Çoban hayallerinin sesini dinledi ve hazırladığı çalışmaları düzenlediği bir sergi ile Medya temsilcilerine ve vatandaşlara sundu.

Çocukluğundan beri hayallerinde olan resim çalışmalarını arada karakalem çalışmalar yaparak geçiştirmeye çalıştığını ama bunun artık yeterli olmadığını görünce dahada ağırlık verdiğini belirten Rukiye Çoban “Çocukluğumdan beri hep bir yerleri karalayıp resimler çiziyormuşum. Bu gençliğimde de devam etti. Kendi kendime resim karamaları yaparken sulu ve yağlı boyalarla çalışmalar yapmaya başladım. Çevremin, özellikle çocuklarımın destekleri ile bunları daha ciddi şekilde çalışarak sergilerde değerlendirilecek şekilde yapmaya başladım. Suan hazırda 50 civarında tablom var. Giderek te sayıları artmakta. Onlar benim adeta çocuklarım “dedi.
sergi 16 cihan atesSergi kararı almakta çocuklarının ve yakın çevresinin büyük motivasyonu olduğunu söyleyen Çoban “Çocuklarım resimlerimin çok güzel olduğunu ve artık bri sergi açmam gerektiğini söylediklerinde heyecanlandım. Yakın çevremede bu resimleri gönderdim. Onlardan da sergi konusunda destek alınca bu sergiyi açmaya karar verdim. Sergi için bana sponsor olan Beautysaloncharming ile Ekmekçi Türk eten zuidplen e çok teşekkür ederim. Suan sergimizde 20 adet resmim yer almakta. Resimlerimde ki tema iç sesimin bana söylediklerini tuale vurmak oldu. Hayalim, iç dünyamin dışa vuruşu da diyebiliriz resimlerim için.”dedi.
sergi 3Sergiden sonra kendisine yeni bir sergi için çok takep geldiğini de belirten Rukiye Çoban “Sergime gelemeyen dostlarım ilginin çok olduğunu duyunca bana yeni sergi için teklifler yapmaya başladılar. Önümüzdeki 1-2 ay içerisinde büyük bir ihtimal bir sergi daha açacağım, durum öyle görünüyor.”dedi.

Hedefinin ne olduğunu sorduğumuz Çoban “Benim hiç öyle çok para pul beklentim, hırsım olmadı. Benim için önemli olan, iç dünyamin sesini boyalarım ile tuale yansıtmak. Birşeyler yaptığımı görmek göstermek.”dedi.

Evhanımlarına seslenen Rukiye Çoban “Hanımlarımız evde oturup boşa zaman öldürmek yerine hobilerini, içinden gelen sesi dinlemelerini tavsiye ederim. Yaşam içindeki streslerini atmak için bile olsa birşeylerle ilgilenmeleri uğraşmaları gerekir. Örneğin ben resimyaparken hem dinleniyorum, hemde tüm stresimi atıyorum. Diyebilirim ki resim benim yeniden hayata bağladı. Umutların bittiği yerde resim benim yaşam kaynağım oldu.”dedi.

Sergide ayrica UD Sanatcisi Cihan Ates te sevilen eserlerle davetlilere kisa bir muzik ziyafeti cekti.

Bir cevap yazın