• Cum. Mar 29th, 2024

ANAYASA DEGISIKLIGI HALK OYLAMASI HAKKINDA ÖNEMLI DUYURU

ByHaber Merkezi

Şub 17, 2017

ANAYASA DEGISIKLIGI HALK OYLAMASI HAKKINDA ÖNEMLI DUYURU

Defenter Baskonsoloslugu 16 Nisan da yapilacak olan Referendum ile ilgili bilgilendirme mesaji yayimladi;

Saygideger Vatandaslarimiz,
1. Anayasa Degisikligi Halkoylamasi ülkemizde 16 Nisan 2017 Pazar günü düzenlenecektir. Hollanda’da hangi günlerde oy verilebilecegi Yüksek Seçim Kurulu tarafindan belirlenecek olup, oy verme tarihleri ve seçim merkezlerinin ayrintilari ayrica duyurulacaktir. Gümrük kapilarinda ise oylama verme islemi 27 Mart Pazartesi günü baslayip 16 Nisan Pazar günü
sona erecektir.

Önceki seçimlerden farkli olarak, yurtdisi seçmen kütügüne kayitli olmak kosuluyla, vatandaslarimiz bagli bulunduklari temsilciliklerde ya da oy verme günlerinde diger temsilciliklerde kurulan sandiklarda veya gümrük kapilarinda oy kullanabileceklerdir. Yurtdisindaki tüm temsilciliklerimizde oy verme saatleri 09:00-21:00 olarak düzenlenmistir.

2. Yurtdisindaki vatandaslarimizin sözkonusu halkoylamasinda oy kullanabilmeleri için yurtdisi seçmen kütügüne kayitli olmalari gerekmektedir. Yurtdisi seçmen kütügünde kayitli olup olmadiginizi, Yüksek Seçim Kurulu’nun asagida sunulan internet baglantisindan kontrol etmeniz mümkündür:

https://secmen.ysk.gov.tr/ysk/secmenBilgiYurtdisi.jsp…

Yurtdisi Seçmen Kütügü www.ysk.gov.tr adresinden 18 SUBAT 2017 CUMARTESI günü ilan edilecek olup, yurtdisi seçmen kütügünde bulunmayanlar itirazlarini bu tarihten itibaren 26 SUBAT 2017 PAZAR (dahil) gününe kadar yapabileceklerdir.

Anilan süre zarfinda Yurtdisi Seçmen Kütügüne itiraz için sahsen Baskonsolosluklarimiza gelinmesi gerekmektedir. Anilan dönemde hafta sonlarina denk gelen 18, 19, 25 ve 26 Subat günleri 10:00-13:00 saatleri arasinda Baskonsoloslugumuz bu islemler için açik olacaktir. Hafta içinde ise mesai saatleri dahilinde (09:00-16:00) itirazlar yapilabilecektir. Seçmen kaydina itiraz edecek vatandaslarimizin beraberlerinde kimliklerini ispata yarayan bir kimlik belgesiyle (nüfus cüzdani, pasaport) gelmeleri gerekmektedir.

3. Vatandaslarimizi aydinlatmak ve sorularini yanitlamak amaciyla Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafindan +90 444 99 75 numarali telefon numarasi ile ”Yurt Disi Seçmen Çagri Merkezi” olusturulmustur.

Anilan Çagri Merkezi 17 Subat – 17 Nisan 2017 tarihleri arasinda 24 saat Türkçe hizmet verecektir.

4. Oy verme islemlerine iliskin olarak www.ysk.gov.tr, Baskonsoloslugumuz internet sayfasi ve sosyal medya hesaplarimiz üzerinden bilgi verilmeye devam edilecektir.
Olabilecek sorularinizi Baskonsoloslugumuzun consulate.deventer@mfa.gov.tr adresine iletebilirsiniz.

Bir cevap yazın