• Per. Mar 28th, 2024

UYUMDAN BAHSEDENLER ALIN SiZE UYUM

ByHaber Merkezi

Şub 3, 2017

UYUMDAN BAHSEDENLER ALIN SiZE UYUM

Özcan Özbay
proHollanda da 50 yilin üzerinde yasamamiza, ekonomisine verdiğimiz destek ile her gun biraz daha yasamin icinde yer alisimiza bakmadan her firsatta hala bizlere yabanci gozu ile bakan, dislamaya calisanlara en guzel örnegi artik Hollanda da ki Profesörlerimiz veriyor.

2 Şubat tarihinde yapılan profesörlük törenine Hollanda’da görevde olan Türk profesörler Delft Üniversitesi’nden Profesör Sevil Sarıyıldız, Twente Üniversitesi’nden Profesör Mehmet Akşit, Tilburg Üniversitesi’nden Kutlay Yağmur, Rotterdam inholland üniversitesi nden Prof Dr Gürkan Çelik, Amsterdam VU üniversitesi nden Prof Dr Mehmet Tan in ardindan simdi Hollanda da gorev yapacak Profesorlerimize 6 ci olarak Bilgi İşlem Teknoloji profesörü (Information Technology) Delft Universitesinden Prof.dr.ir. Bedir Tekinerdogan da katildi

Gocmen bir ailenin 6 cocugundan biri olan Prof.dr.ir. Bedir Tekinerdogan, 29 personelin çalıştığı Information Technology bölümünü geliştirmek ve araştırma programını yürütmek üzere Bölüm Başkanı olarak Wageningen Üniversitesi’ne Profesör olarak atandı.

“Akıllı Sistemler ve Sistemler Sisteminin Mühendisliği” baslikli bir sunum yapan Profesör Tekinerdoğan, insanlığın geçirdiği bilimsel evrimi özetlerken, Gelecekte yapilacak Bilimsel Devrimler konularinda da tespitlerde bulundu.
prof bedir tekinerdogan ve deventer baskonsolosuHollanda bilim çevrelerinden bir cok ismin katildigi torende Türk toplumu temsilcilerinden de katilim oldu. Programa Türkiye’nin Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş de katıldı.

Bir cevap yazın