• Cum. Mar 29th, 2024

Mehmet Ali Taşdemir’e Anlamlı Ödül

ByHaber Merkezi

Ara 18, 2016

Mehmet Ali Taşdemir’e Anlamlı Ödül

Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Üniversitesi, Konya Necmettin Erbakan Üniversitesi ve Kastamonu Üniversitesi’nin ortaklaşa düzenlediği 1. Engelsiz Dünya Kongresi kapsamında düzenlenen ödül töreni, 10 Aralık’ta Bağcılar Belediyesi Engelliler Sarayı’nda yapıldı.

Törende, Hollanda’da yaşayan Türk vatandaşı Mehmet Ali Taşdemir, akademisyenlerin oylarıyla belirlenen gönüllüler arasından ‘Farkındalık’ kategorisinde ödüle layık görüldü.

1999 yılından beri Türkiye ve Hollanda’da gerçekleştirdiği kültürel ve sanatsal çalışmalar yapan Taşdemir’in bu organizasyonda ödül almasının sebebi ise, dünyada ilk kez şizofrenlere dans eğitimi vererek, şizofreni hakkında toplum bilinci ve şizofrenlerin de toplumun herhangi bir bireyi olarak kabullenmelerini sağlaması.

Başkanlığını Aysel Doğan’ın yaptığı Dünya Şizofreni Derneği’nin üyelerinden oluşan dünyanın ilk ve hala tek halk dansları ekibi olanşizofreni halk dansları grubu, 2004 yılından bu yana hem Türkiye’de hem de Hollanda’da gösterilerini devam ettiriyor.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın