• Per. Nis 18th, 2024

Yasemin Cegerek Marakes’te 22’nci Iklim Zirvesinde

ByHaber Merkezi

Kas 16, 2016

Yasemin Cegerek Marakes’te 22’nci Iklim Zirvesinde

Hollanda Parlementosunu temsilen Milletvekili Yasemin Cegerek Marakes’te 22’nci Iklim Zirvesine COP22’e katildi

Fas’ın Marakeş kentinde Birleşmiş Milletler İklim Değişikliği Taraflar Konferansı kasim ayinin 7’sinde baslayip 18 kasim a kadar devam edecek. Bu zirveye 197 ulke katilmakta. Milletvekilimiz Yasemin Cegerek Hollanda parlementosunu temsilen bu hafta Marakes’te Iklim zirvesinde. “Bu zirvede Paris’te alinan kararlarin her ulke tarafindan netlestirilmesi gerekiyor” Fosil enerjiden yenilenebilir enerjiye gecis surecinde maliyetlerin hizla dusmekte olan gunes ve ruzgar enerjinin onu acilmakta oldugunu goruyoruz. Gelecegin ekonomisi cevreci ve sürdürülebilir ekonomi ve butun dunya bunun bilincinde.

Marakeste dunya liderlerinin de katılacağı COP22’de, küresel ısınma ve iklim değişikliklerine neden olan zararlı salınımlara karşı mücadele ele alınacak. Paris te COP21’de gecen sene ilk adim atilmisti. Paris anlasmasinda küresel ortalama sıcaklık artışının 1,5 ile 2 derece arasında sınırlandırılması yani sira sera gazları emisyonunu azaltan ve çevreci ve sürdürülebilir ekonomilerin desteklenmesi gibi maddeler ele alinmisti. Bunun haricinde 100 milyar dolarla yoksul ulkelere yardim yapilmasi anlasmanin finansal bolumuyle onaylanmisti.

Eger Paris te alinan kararlari katilan her ulke netlestirilirse ikinci adim atilmis olacak. “Gelecek nesillere saglikli bir cevre yani sira guclu ve gelismis ekonomi birakabiliriz.”

Bir cevap yazın