• Cum. Nis 26th, 2024

TAKDiR EDiLECEK, ÖRNEK ALINACAK BiR DAVRANIS…TEBRiKLER CEV

ByHaber Merkezi

Eki 24, 2016

TAKDiR EDiLECEK, ÖRNEK ALINACAK BiR DAVRANIS…TEBRiKLER CEV

Özcan Özbay

Hollanda da uzun zamandir faaliyet gosteren ve son 7 yildir da Turkiye den 130 ogrenciye verdigi egitim burslari ile gundemde olan Hollanda Can Erzincanlilar Vakfi 7 yillik calismasinin ilk mezununu verdi.
cev egitime destek gecesiProgramin acilis konusmasini yapan CEV ( Can Erzincan Vakfi) baskani Murat Kurt konusmasinda “Egitime destek veren, Turkiye nin aydinlik yuzlerinin yetismesi icin bu tatil gununu bize ayirmis olan tum dostlarimizi yurekten selamliyor, kendilerine tesekkur ediyorum.”dedi. Kendilerinin bu calismasinda her zaman yanlarinda olan STK temsilcilerinede ayri tesekkur etti.

cev-aynur gunes7 yil once egitim bursu verdikleri ogrenci Ulke Karademir, bu burs ile 7 yildir okulunda ornek ve caliskan bir ogrencilik gecirerek, Okul birincisi dahi olarak ogrenim hayatini tamamlayan Ülke Karademir da bir konusma yaparak kendine guvenenlerin yuzunu kara cikartmadigi icin mutlu oldugunu belirtti.
ulke karademirKendisi ile ozel roportaj yaptigimiz Ülke Karademir vakfin kendisine maddi ve manevi yardimlarda bulundugunun altini cizerek “Egitim yasamimda hep benim yanimda oldular. Hem maddi hem manevi desteklerini hic esirgemediler. Ben ve benim gibi okuma sevdalisi 130 ogrenciye her yil bu destegi sunan bu degerli insanlara, bu degerli vakfa herkesin destek olmasini isterim. Ogrenci arkadaslarima da tavsiyem ulkemizin egitim gormus aydinlik yuzlere ihtiyaci var. mutlaka okuyup hem ulkenin hemde kendi hedeflerini yukseltmeleri icin cok calismalarini tavsiye ediyorum.”dedi.
murat ve ulkeCEV Baskani Murat Kurt ta Ülke gibi genclerinin onunun acilip desteklenmesi gerektigini bildiklerini ve bunu 7 yildir yaptiklarini belirterek “Ülkemizde Ülke kizimiz gibi bir cok ogrenci var bu yolda bizelre destek veren dostlarimizla, egitim gonulluleri ile bu genclerimize sahip cikmaya onlara destek olmaya devam edecegiz. Bu calismalarimizda basindan beri destek veren az sayidaki siz degerli basin mensubu dostlarimizada bu desteklerinden oturu cok tesekkur ediyoruz.”dedi.

Cesitli yerel sanatcilar disinda Turkiye den gelen Unlu Halk Muzigi sanatcisi Aynur Gunes inde sahne aldigi organizede egitime destek vermek gonullusu olarak yaklasik 500 kisilik davetli konuklar hem gonullerince eglendiler hemde yapilan kucuk cekilislerle vakfa bu calismalari icin destekte bulundular.

Bir cevap yazın