• Çar. Nis 24th, 2024

Hollanda’da Müslüman ve Müslüman olmayanlar arasındaki uçurum

ByHaber Merkezi

Eyl 21, 2016

Hollanda’da Müslüman ve Müslüman olmayanlar arasındaki uçurum

Hollandalılar, Müslüman ve Müslüman olmayan Hollandalılar arasındaki artan farklılıklardan büyük endişe duyuyor.

NOS haberin Ipsos Sosyal Araştırmalar Enstitüsü aracılığıyla gerçekleştirmiş olduğu aktüel araştırma sonuçlarına göre, toplumun yüzde yaklaşık yüzde 70´i söz konusu iki grup arasında giderek artan uçurumdan endişeli, hatta araştırmaya katılanların yüzde 43´ünün artan uçurumdan ciddi endişeleri olduğu ortaya çıktı.

Araştırma sonuçlarına göre, Hollandalıların yaklaşık dörtte biri Müslüman ve Müslüman olmayan vatandaşlar arasındaki uçurumun özellikle son yıllarda daha da arttığını düşünüyor. Araştırmada ayrıca Hollanda’daki zengin ve fakir arasındaki uçurumun giderek büyüdüğü gözler önüne serildi. Araştırmaya katılanların yaklaşık yüzde 71’i zengin ve fakir arasındaki uçurumun büyüdüğü ve hatta yüksek ve düşük eğitimliler, gençler ve yaşlılar arasındaki uçurumların büyüdüğüne inanıyor.

Zengin ve fakir ayrımı

Söz konusu rapora göre, Hollandalıların üçte biri zengin ve fakir arasındaki artan uçurumdan ciddi endişe duyuyor. Buna karşın araştırmaya katılanların yüzde 13’ü gençlerle yaşlılar arasındaki artan uçurumdan endişeli iken, yüzde 11’lik bir kesim yüksek eğitimli veya düşük eğitimliler arasında oluşan uçurumun daha az endişe verici olduğu düşünülüyor.

Eda Cihan

Bir cevap yazın