• Sal. Mar 19th, 2024

ERMENiLERE YÖNELiK KONUSMASI NEDENiYLE iFADE VERECEK

ByHaber Merkezi

Eyl 21, 2016

ERMENiLERE YÖNELiK KONUSMASI NEDENiYLE iFADE VERECEK

Özcan Özbay

2014 yilinda Almelo da Ermeniler tarafindan acilan Aniti Protesto amaciyla duzenledikleri protesto mitinginde yaptigi konusma nedeniyle sikayet edilen Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Dernegi Baskani ilhan Askin 30 Eylül de ifade vermeye cagirildi.
ilhan askin konusuyor2
Konu ile ilgili gorustugumuz Hollanda Azerbaycan Türk Kültür Dernegi Baskani ilhan Askin ” 2014 yilinda Almelo da sozde ermeni soykirimina ait dikilen anitlari protesto mitinginde yaptigim konusmada Ermenilerin yillarca Azerbaycan ve Turkiye de yapmis olduklari soykirimlari anlatirken, Pesice de Ermenilerin isgal ettikleri Azerbaycan in topraklarindan cikmalarini istedigim ve Pesice de eger bu isgal ettikleri topraklardan cikmadiklari takdirde o topraklarda cikacak bir savas sonucu orasinin o insanlara mezar olacagini belirttigim konusmam ile ilgili olarak bu sozlerimin halki kiskirtigi gerekceyiyle beni suclu bulmuslar ve 30 Eylul de avukatim ile birlikte ifade vermem icin cagirildi.”dedi.

ifade sonrasinda Tutuklanabilecegininde vurgulandigi mektubu aldiginda hic tereddut etmeden gitme karari aldigini da belirten Askin “Kimseden kormuyoruz. Ermenilerin yaptiklari ortada. Tarihe danismayan toplumlar duyduklari ile insanlari mahkum edeceklerse ulkelerinde demokrasiden bahsetmemeliler.”dedi.

Bir cevap yazın