• Cum. Mar 29th, 2024

LiSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE YAPILAN iLLEGAL UYGULAMAYA TEK BASINA KARSI KOYDU

ByHaber Merkezi

Eyl 11, 2016

LiSE SON SINIF ÖĞRENCİLERİNE YAPILAN iLLEGAL UYGULAMAYA TEK BASINA KARSI KOYDU

Özcan Özbay

Hollanda da Liselerde VWO 5. öğrencilere yapılan zorunlu kontrat uygulamasının gereksiz olduğunu savunan Mina Morköç (18)un başlattığı itiraz çalışmaları sonunda netice verdi.

Kendiside bir öğrenci olan ve halen Erasmuş üniversitesinde eğitim gören Mina Morkoç 2015 yılı yazında Wolvert van Borselen okul öğrenci liderleriyle bir araya geldi. Yapılan görüşmede ekip lideri öğrencilerin seçim yapması gerektiğini, ya VWO 5 de kalacaklarına, yada bir kerede hiç kalmadan diplomayı alacaklarına dair sözleşme imzatılmak istenmesi ile başlayan itirazlarını Okulu bitirip Üniversiteye gitmesine rağmen halen sürdüren Mina Morkoç bu çabasının Eğitim kamuoyunda ortaya çıkmasına sevindiğini artık bu kanunsuz uygulamanın ne olacağı konusunda topun başta okul sonra da Hollanda eğitim sisteminde olduğu görülüyor.

Mina Morkç konu hakkında “Ben okulu bitirdim, şimdi Erasmuş üniversitesindeyim. Ancak Lise düzeyindeki okullarda 5. sınıflarında okuyan öğrencilere yapılan bu hukuksuz illegal kontrat imzalatma konusu hala devam ettiği için gündeme getirmek ve bundan sonraki öğrencilerin bu mağduruyeti yaşamamalarını sağlamak istedim.”dedi.

Konu Hollanda Medyasinda da buyuk ilgi gordu. Konu ile ilgili olarak Volkskrant Mina Morkoc ile genis kapsamli bir roportaj yayimlarken RTL 4 de Mina Morkoc ile bu konuda bir program gerceklestirdi.

Bir cevap yazın