• Sal. Mar 19th, 2024

Rotterdam polisi; Pokemon Go avcıları mahalle güvenliğinde çözüm olabilir

ByHaber Merkezi

Ağu 11, 2016

Rotterdam polisi; Pokemon Go avcıları mahalle güvenliğinde çözüm olabilir

Nintendo’nun “ hepsini yakala” sloganıyla piyasaya sürdüğü Pokemon Go ile caddeler meydanlar Pokemon Go avcıları ile doldu. Bu durumu değerlendirmek isteyen Rotterdam polisi, ilginç bir uygulama başlatmaya hazırlanıyor.

Rotterdam polisi, bazı bölgelere yerleştirilecek olan ‘Lure’ modülü ile o bölgeye daha fazla Pokemon avcılarını çekmeyi hedefliyor. Soygunların genellikle dükkânların kapanış saatlerine yakın zamanlarda meydana geldiğini belirten polis sözcüsü, “ örneğin, dükkânların kapanma saatlerine yakın, o bölgelere ‘ lure’ bırakarak pokemon avcılarını yönlendirebiliriz”. Suçluların kalabalık ortamları tercih etmediklerini belirten polis sözcüsü, “ Bu sayede bazı suçların önüne geçebiliriz” dedi. Burada amaç Pokemon go avcılarının gerçek hırsızları yakalaması olmadığını belirten polis memuru, “ Amacımız, vatandaşlarımızın şüpheli gördükleri durumlarda 112 acil veya 0900-8844 polisi aramaları” oldugunu belirtti.

Pokemon Go nedir

Kullanıcıların bulunduğu bölgede GPS aracılığıyla Pokemon yakalamasına, yakalanan Pokemonlar’ın diğer oyuncuların canavarları ile dövüştürmeye ve takas etmeye uzun veren Pokemon Go, akıllı cihaz için tasarlanmış mobil bir oyundur.

Eda Cihan

Bir cevap yazın