• Cum. Mar 29th, 2024

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde 5 kişi açığa alındı

ByHaber Merkezi

Ağu 9, 2016

Türkiye’nin Lahey Büyükelçiliği’nde 5 kişi açığa alındı

Türkiye Cumhuriyeti Lahey Büyükelçiliği’nde, ismi açıklanmayan 5 diplomatın Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ), araştırması kapsamında açığa alındığı açıklandı.
kurtulus-aykan
TC. Lahey Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Elçi-Müsteşar Kurtuluş Aykan, Hollanda’nın günlük gazetelerinden AD’ye verdiği mülakatta, Lahey Büyükelçiliğinde çalışan 5 diplomatın FETÖ araştırması kapsamında açığa alındığını söyledi. Açığa alınan diplomatların geçtiğimiz hafta içerisinde bilgilendirildiklerini ve 15 gün içerisinde Türkiye’ye dönmeleri gerektiği belirtildi. Araştırma süresince diplomatların maaşlarının devam edeceği de gelen bilgiler arasında.

TC. Lahey Büyükelçisi Sadık Arslan’ın Türkiye’de olması münasebetiyle geçici olarak yerine kendisinin baktığını belirten Maslahatgüzar Elçi-Müsteşar Kurtuluş Aykan, “Büyükelçilik olarak gelen bilgiler neticesinde şaşkınlığa uğradık, beraber çalıştığımız kişiler bunlar. Ama tabi FETÖ’nun özelliği de bu, sessizce içeri sızıyorlar. Hollanda’da çok kez ‘Ankara’nın uzun kolu’ ifadesini duyuyoruz, ancak burada ‘FETÖ’nun uzun kolu’ kavramından bahsetmek gerekir. Biz bir NATO üyesiyiz, Hollanda darbe girişimi için bir kaç hafif açıklama yaptı, ancak Hollanda tarafından yeterli bir destek hissetmedik” açıklamasında bulundu.
elcilik-kurtulus

Kaynak : AD-Manset

Bir cevap yazın