• Cum. Mar 29th, 2024

Hollanda’dan Gelen İlik, Bu Kez Öldürdü

ByHaber Merkezi

Ağu 6, 2016

Hollanda’dan Gelen İlik, Bu Kez Öldürdü

Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşayan Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu Elif, 2 yıldır uygun ilik bekliyordu.
Gaziantep’in Şehitkamil ilçesinde yaşayan Ayşe ve Orhan Vural çiftinin en büyük çocuğu Elif, 2 yıldır uygun ilik bekliyordu. Doktorlar, daha önce Elif’e Amerika ve Almanya’da uygun ilik bulunduğunu belirterek, hastaneye yatırılmasını istemişti. Maddi sıkıntılar nedeniyle ilik nakli ve tedavisi için gereken para bulunamayınca Elif’e ilik nakli yapılamamıştı.

HOLLANDA’DA İLİK BULUNDU

Medya aracılığıyla hayırsever vatandaşlara ve devlet yetkililerine seslenen aile, kızlarına yardım edilmesini istedi. Bunun üzerine Antalya’da özel bir hastaneye yatırılan Elif’in tüm masrafları, vatandaşlar tarafından karşılandı. Bu süreçte de yürütülen çalışmalarla Hollanda’da uygun ilik bulundu ve Antalya’ya getirildi.
iki-yildir-bekledigi-ilik-sonunu-getirdiYaklaşık bir ay önce gerçekleştirilen operasyonla ilik nakli yapılan Elif’in sağlık göstergeleri iyiye giderken, 10 gün önce durumu kötüleşmeye başladı. İliğin uyum sağlamadığı öğrenilen Elif, kaptığı enfeksiyon nedeniyle de yoğun bakım ünitesine alındı. Elif Vural, yaklaşık 10 gün süren yaşam savaşını kaybetti.

Kaynak: Hürriyet

Bir cevap yazın