• Cum. Nis 19th, 2024

EUROMAST KULE

Özcan Özbay (Özel Haber)

Avrupa‘nın birçok kentinde, şehri kuş bakışı izleyebilecek simge kuleler bulunuyor. Nasıl Paris’in Eyfel Kulesi, Brüksel’in Atomium’u varsa Hollanda‘nın mimari başkenti Rotterdam‘ın da Euromast’ı var.
Rotterdam-Sehri-euromastEuromast, Hollanda’nın Rotterdam kentinde yer alan bir gözlem kulesidir. Kule, Hugh Maaskant tarafından tasarlanmış olup 1958-1960 yılları arasında inşa edilmiştir.
Rotterdam-Euromast1İlk yapıldığı dönemde sadece 100 metre yüksekliğinde olan Euromast, 1958-1960 yılları arasında tamamlanmış. 1970’te yapılan yenileme çalışmaları ile eklenen Uzay Kulesi, Euromast’ın yüksekliğine 85 metre daha eklemiş.
Rotterdam-EuromastBugün Rotterdam’ın hemen hemen her yerinde görülebilen Euromast, özellikle hava karardığında yapılan aydınlatmalarla önemli bir cazibe merkezi.
netherlands-rotterdam-euromastMimar Maaskant’ın çiçek ve bahçıvanlık sergisinde tasarladığı kule, Rotterdam şehrinin en bilinen simgesi olarak kayıtlarda. 100 m yükselikte yer alan gözlem platformuyla şehre kuş bakışı bakma imkanı tanıyan kulenin, restoranında yemek yemenin keyfi ise ancak yaşanarak hissediliyor.
iciYüksek hızlı, 2 kademeli asansörlerle çıkılan platformdan hava açık olduğu anlarda Den Hag (Lahey) ve Antwerp (Belçika) kentleri bile rahatlıkla görülebiliyor. 30 saniye gibi kısa bir sürede ulaşılan 100 metre yükseklik inanılmaz bir manzaraya ulaştırıyor sizi.
ici-aksamBu muhteşem manzarada Rotterdam’ın keyfini çıkarırken, ister bir akşam yemeği yemek, ister geceyi geçirebileceğiniz suitlerde Hollanda gezisini unutulmayan bir maceraya dönüştürme imkanı sunuluyor.
Euromast-RestoranTemelinde 131 beton kazık, 240,000 çelik konstrüksiyon kullanılan yapının her türlü doğal risk ve depreme dayanıklı olması amaçlanmış.
euromast-restaurant-2Bugün Rotterdam’ın en çok ilgi gören noktalarından biri olan Euromast, farklı bir deneyim ve heyecan yaşamak isteyenlerin tercih ettiği yerlerden.
euromast-rotterdamHollanda’nın en büyük kentlerinden Rotterdam, çok sayıda gezilecek yere sahip. Ülkede mimarlığın başkenti olarak ifade edilen bu şehrin sokaklarında dolaşmak, 100 m yükselikteki Euromast’tan şehri izlemek, bir sergiye ya da sanat galerisinde zaman geçirmek yapılacak alternatifler arasında yer alıyor.
5. euromast dining room 01-The Euromast hergün açık. Nisan-Eylül arası sabah 9.30’dan; Ekim-Mart arası ise sabah saat 10’dan itibaren ziyaret edilebilir. Platform gece 10’a kadar açık, mutfak ise gece 10.15’te kapanıyor.

Cumartesi günleri ise akşam 18 ile sabah 04 arasında exclusive bir parti düzenleniyor. Bu yüzden restoran da sabah 4’e kadar açık.

Tarihi binaların içinde bulunan çok sayıda ünlü restoranda yemek yemek, modern otellerde konaklamak, parklarda soluklanmak bu Avrupa kentini anlamaya yardımcı oluyor.

Ücret ne kadar?
Euromast bilet ücreti erişkinler için 9.50€; çocuklar (4-11 yaş) 6.10€ 65 ve üzeri 8.50

Nasıl gidilir?
Adres: Parkhaven 20, 3016 GM Rotterdam
Yükseklik: 185 m
Açılış tarihi: 1960
İl: Güney Hollanda
Çalışma saatleri: 09:30–22:00

Bir cevap yazın