• Per. Mar 28th, 2024

Ortak Basın Açıklaması

ByHaber Merkezi

Tem 28, 2016

Ortak Basın Açıklaması

Hollanda Diyanet Vakfi, Stichting Islamitisch Centrum Nederland, Hollanda Milli Gorus, Hollanda islam Federasyonu ve Hollanda Turk Federasyonu Turkiye de yasananlarla ilgili ortak bir Basin aciklamasi yapti. Acikalmada Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına dikkat cekerek sunlari belirttiler;

Türk halkının özgür iradesiyle seçilmiş hükümetlere karşı darbe girişimlerinin artık tarihe karıştığına inandığımız 21. Yüzyıl Türkiye’sinde, 15 Temmuz 2016 günü gerçekleştirilmek istenen silahlı darbe kalkışmasının hedefine ulaşamadan bastırılması en büyük tesellimiz olmuştur.

Demokrasinin kesintiye uğramaması, Türkiye halkının hür iradesiyle seçilmiş hükümetin silah zoruyla alaşağı edilmemesi için tankların önüne dikilen, meydanları dolduran her kesimden insan, dünyaya örnek bir direniş sergilemiştir.
Her ne kadar darbeciler Türk Silahlı Kuvvetleri içinden çıksa da, Genel Kurmay
Başkanlığı’ndan başlayarak değişik kademelerdeki mensuplarının ve Emniyet Teşkilatı ve diğer güvenlik birimlerinin ve halkın kahramanca direnmeleri sayesinde Türkiye büyük bir felâketin eşiğinden dönmüştür.

Demokratik düzeni ortadan kaldırmak için silahlı kalkışma karşısında birlik ve beraberlik mesajı veren siyasi partileri ve temsilcilerini, bu uzlaşmacı tavırlarından dolayı tebrik ediyoruz.

Türkiye’deki darbe girişiminden sonra ortamı gerebilecek, taşkınlıklara sebebiyet verebilecek eylemlerden ve söylemlerden uzak durulması ve provokatörlerin oyunlarına gelinmemesi son derece önemlidir.

Temennimiz, bu vahim olaylardan sonra behemehâl yaraların sarılması, iç huzur ve barışın eskisinden daha sağlam ve kalıcı olmasıdır.

Aşağıda imzası bulunan kuruluşlar olarak, 15 Temmuz 2016 gününün, Türk Halkının
Demokrasi Zaferi olarak tarihe geçeceğine inanıyoruz.

Bu vesileyle demokrasi ve vatan uğruna hayatını feda eden şehitlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dilerken, hayatını kaybedenlerin yakınlarına ve Türk halkına taziyelerimizi bildiriyoruz.

Bir cevap yazın