• Cum. Mar 29th, 2024

Edebiniz Bol Olsun!!!

Byadmin

Tem 28, 2016

Edebiniz Bol Olsun!!!

Bu hafta siyaset yazmıyacağım…
Bu hafta iki dergiyi tanıtacağım…
Tükürmüşüm siyasetine…
Takılmış millet partisinin peşine sen ne söylersen söyle… Çok da önemli değil…
Zaten sadece Türkiye endeksli yaşayanlardan da gün geçtikçe kıl olmaya başladım…
Buranın sorunlarını görmeyecek kadar körelmiş andavallardan biraz uzak bir yazı yazmanın ruhuma iyi geleceğini düşünüyorum…
Partiniz batsın…
Belçika ve Hollanda da yakında iki dergi yayın hayatına başlıyor… Hoop sakin ol arkadaş hemen yazıyı bitirmeden “yav birbirine benzer o kadar dergi varken 2 yeni dergiye ne hacet” diye önyargı kapını açma. Bu iki dergi diğer dergilere benzemez…
İlki Kara Zambak adında bu ayın sonunda yayın hayatına girecek olan edebiyat, kültür ve sanat dergisi.
Değerli edebiyatçı şair Ali Şerik yönetiminde ve öncülüğünde hazırlanıyor. Sevgili Ali Şerik avrupada edebiyat alanında iyi tanınan ve beğenilen edebiyatçılarımızdan. Edebiyat dünyası sevgili Şerik sever ve sevdiğinden Avrupadaki edebiyatçıları bir derginin altında toplaması pekde zor olmadı. Pekde zor derken dergi yayın hayatına hazırlama anlamında yoksa bir derginin yayınlanmasının zorluğunu bilmemezlıkten gelmek ayıp kaçar.
Kara Zambak tanıtım kokteyli 29 mayıs da Amersfoort kütüphanesinde saat 13.45 başlıyor.
Sevgili Ali Şerik bence çok önemli bir çalışma sunuyorsun ve bizlere armağan ediyorsun. Yolun açık olsun yolumuz açık olsun.

Diğer dergimizin Adı Akrostiş. Önce tanımına bakalım… TDK (Türk Dil Bilimi ne diyor)
Akrostiş: Her dizenin ilk harfi yukarıdan aşağı doğru okununca ortaya bir söz çıkacak biçimde düzenlenmiş manzume, şiir. Orta ve lise dönemlerinde sevdiğimiz arkadaşlarımıza, platonik aşık olduğumuza genelde yazardık. En azından ben öyle yapardım. Neyse konu ben değilim. Konumuz Akrostiş.
Akrostiş eylül ayında Belçika’da Türkçe ve Flamenkçe yayın hayatına girecek. Edebiyat aşığı Gülcan Kahraman yönetiminde ve öncülüğünde bir grup Belçikalı ve Türk edebiyat severlerle hazırlanmakta.
Akrostiş söyleşiler, öyküler, makaleler, şiirlerle avrupaya ve Avrupada ki bizlere zenginlik katacak.
Eylül ayında çıkacak bir dergiyi niçin şimdi tanıtıyorsun derseniz merak etmekte haklısınız. Dergi eylülde çıkıyor doğru ama ustaca dergi üzerine çalışma yapılıyor. Geçtiğimiz ay tanıtım toplantısı Heusden Zolder kütüphanesinde oldu. Kitap okumayı sevdirmek için yola çıkan Akrostiş düşünürleri ve kurucuları bir dergiyle olayı bitirmedi. Birde çocuk kitap okuma kulübü kurdular. Yürekten kutluyorum başarılılar ve başarılarının devam etmesini diliyorum.
Dipnot: Avrupa’da edebiyat dergileri oldu. Fakat fazla uzun soluklu olmadı. Yazar egosundan mı zorluğundan mı pek anlaşılamadı. Bu sefer insiyatif kişilerin kendisinde. Yani üç beş edebiyatçı bir araya gelerek dergi çıkarma çabasında değil. Gerçekten Edebiyat Kültür ve Sanat dergisine ihtiyaç var diyenlerin emeği ve çabasıyla yayın hayatına sunuluyor sunulacak. Her iki güzel insanları ve etrafında ki güzel insanları kutluyorum ve yolları, yollarımız açık olsun…
DRT (Deniz Radyo Televizyon) olarak her daim yanınızdayız.
Edebiniz pardon Edebiyatınız bol olsun…

By admin

Bir cevap yazın