• Per. Nis 18th, 2024

Kravat Modelleri

ByHaber Merkezi

Tem 26, 2016

Kravat Modelleri

En yaygın erkek aksesuarlarından biri olan kravat, rakipsiz bir renk, desen ve kumaş çeşitliliğine sahiptir.

En yaygın erkek aksesuarlarından biri olan kravat, rakipsiz bir renk, desen ve kumaş çeşitliliğine sahiptir. Gerçekten de, bu açıdan belki de en zengin aksesuardır. Aklınıza bile gelmeyecek renk tonları ile varlığını dahi bilmediğiniz kumaş türleri, kravat çeşitleri için kullanılmaktadır. Kravatların, model açısından da oldukça çok seçeneğe sahip olduğunu söylemek mümkündür. Çizgili, puantiyeli, ekose, şal desenli ve düz kravat gibi pek çok kravat modelleri mevcuttur. Ancak bir yanlış anlaşılmayı hemen giderelim: Kravat fiyatları, modelinden çok kullanılan kumaşın kalitesi, üretim yöntemi ve dokuma sıklığı ile belirlenir. Modelin, kravatın fiyatı üzerindeki etkisi yok denecek kadar azdır. Kravat modellerini bir bakıma “kravat desenleri” olarak düşünmek de mümkündür, zira her bir model, ismini üzerindeki desenden almaktadır.

Örneğin çizgili kravat modelleri, rahatça anlaşılabileceği üzere, çizgi şeklinde desenleri olan bir kravat modelidir. Ekose kravatlar desen olarak kare şeklini kullanır, puantiyeli kravatlar ise minik noktaları. Şal desenli kravatlar ise en özel modellerden biridir, zira üzerlerindeki desenin kalitesi ve ayrıntıları, onu çok farklı bir noktaya taşır. Özetle, bir kravatın modeli (veya deseni) çok çeşitli olabilir ancak bu durum tek başına fiyatını etkilemeye yetmez. Kravat fiyatları için, yukarıda da açıkladığımız gibi kullanılan kumaşa, dokuma sıklığına ve üretim kalitesine bakmak gerekir.

Sıradan gidecek olursak, ipek ve yün kravatlar, fiyatı en çok artıran kumaş türleri arasındadır. Her ikisi arasında da, ipek daha öndedir. Her iki kumaş türünün de saflık derecesi arttıkça fiyatı da artar. Ancak bunun basit bir nedeni vardır: Saf ipek ya da saf yünden yapılmış bir kravat, son derece özel bir aksesuardır ve fark yaratmak konusunda da eşsizdir. “Bakmaya doyum olmuyor” sözü, saf ipek ve saf yün kravatlar için söylenmiş gibidir. Kumaş kalitesi değiştikçe, fiyat da azalır. Örneğin en ucuz kravat modelleri, mikro ve polyester kumaş kullanan kravatlar arasından çıkar. Zira her iki kumaş da, suni olarak üretilmektedir. Fiyat ucuzlukları, kalitesiz olmalarından kaynaklanmaz. Aksine, gayet kaliteli kumaşlardandır. Ancak suni ve seri şekilde üretilebilmesi, doğal kumaşlara göre daha ucuz olmalarını sağlar.

Bir cevap yazın