• Sal. Nis 23rd, 2024

VATANDASLAR HÜKÜMET VE CUMHURBASKANI`NA DESTEGiNi GÖSTERDi

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

ROTTERDAM BASKONSOLOSLUGU ÖNÜNDE TOPLANAN VATANDASLAR HÜKÜMET VE CUMHURBASKANI`NA DESTEGiNi GÖSTERDi

Özcan Özbay (Özel Haber)

Turkiye de dun ( 15-­07­-2016 ) aksam saatlerinde istanbul da Koprulerin kapatilmasi ile baslayan, ayni zamanda da Baskent Ankara da da Tanklarin Kizilay meydani ve cevresini kapatmasi sonrasinda Genel Kurmay Baskanligi Tarafindan oldugu belirtilen TRT yayininda yapilan duyuru ile Silahli Kuvvetlerin Ulke yonetimine el koyduguna dair aciklamasi sonrasinda Cesitli iletisim araclari ile vatandaslara mesaj gonderen Cumhurbaskani Recep Tayyip Erdogan halki meydanlara davet etmesiyle sokaklara dokulen halk Askerlerin yolalri kestigi yerlerde duruma hakim olmuslardir.

destekmitingi

Cumhurbaskani Erdogan in sokaklara cikin cagrisina uyan vatandaslar ulke disinda da bunu gerceklestirdi. Rotterdam Baskonsoloslugu onunde toplanan Vatandaslar Hukumet ve Cumhurbaskani`na olan desteklerini gosterdiler.

uzun-kuyruklar-olustu

Kucuk gruplar halinde Baskonsolosluk onune gelen Vatandaslar burada Ellerindeki Turk Bayraklari ile Cumhurbaskani Erdogan resimli flamalari sallayarak hukumet ve Cumhurbaskani lehine sloganklar attilar. ilerleyen dakikalarda grup giderek kalabaliklasti. Yaklasik 200 kisilik grup ellerinde Erdogan resimleri ve Turk Bayraklari ile Fethullah Gulen lehine sloganlar atarak Askerin yerinin kisla oldugunu vurguladilar. Mevcut kalabalik disinda vatandaslar Baskonsolosluk onune araclari ile de gelerek desteklerini gosterdiler. Buda cadde uzerinde uzun kuyruklarin olusmasina neden oldu.

baskonsolos-izledi

Kalabaligin sloganlar atarak hukumet ve Cumhurbaskanina destegi sirasinda Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyildiz da Baskonsolosluk binasindan disari cikarak gelismeleri izledi. Yogun Polis kontrolunde gerceklesen destek eyleminde Hollanda polisi kalabaligin etrafinda cadde baslarini tutarak giris cikis emniyeti aldi. Sogukkanli bir sekilde bekleyen polis kalabaligin dagilmasini bekledi.

Bir cevap yazın