• Cts. Nis 27th, 2024

Isid’in elinden kurtulan Hollandali kadin konustu

ByHaber Merkezi

Tem 25, 2016

Isid’in elinden kurtulan Hollandali kadin konustu

Kuzey Irak’in Erbil kentinde yayin yapan Kurdistan24 TV’ye röportaj veren 21 yasindaki Hollandali Laura Angela Hansen 1 ve 4 yaslarindaki çocuklari ile birlikte Isid’in elinden nasil kaçtigini anlatti.

Kanala konusan 21 yasindaki Hansen, internet üzerinden tanistigi ve evlendigi, Filistin asilli Almanya vatandasi esi tarafindan kandirilarak Ortadogu’ya götürüldügünü söyledi. 17 yasinda Islam dinini seçtigini anlatan Hansen, Hollanda’dayken evliliklerinde sorunlar yasadiklarini ancak hamile oldugu için esinden ayrilmadigini anlatti. Hansen, esinin kendisini zorla Suriye’nin kuzeyinde bulunan Rakka kentine götürdügünü ve burada sakalli ve eli silahli erkekler tarafindan korunan bir evde kaldiklari anlatti. Yasadiklarini ‘cehennem gibi’ diye ifade eden Hansen, çocuklarinin bombalamalarda yaralandigini anlatti.

Kaçis

laura

Babasinin yardimi sayesinde 4 yasindaki oglu Iman ve 1 yasindaki Abdullah ile birlikte Irak’in Musul kentine kaçmayi basardigini anlatti. Hansen, çocuklarinin Musul kenti yakinlarinda meydana gelen bir patlamada yaralandigini söyledi. Içisleri Bakanligi konuya iliskin yaptigi açiklamada, son zamanlarda kayip olarak bilinen bir Hollanda vatandasinin Irakta bulunan Büyükelçiligimizden yardim istedigi ögrenilmistir denildi.

Bir cevap yazın