• Sal. Mar 19th, 2024

Hollanda’da Mültecilere Destek Için 40 Kilometre Yürüdüler

ByHaber Merkezi

Haz 17, 2018

Hollanda’da Mültecilere Destek Için 40 Kilometre Yürüdüler

ROTTERDAM/ Hollanda’da 5 binden fazla kisi, mültecilere destek için 40 kilometre yürüdü.

Mülteci Vakfi tarafindan bu yil dokuzuncusu düzenlenen “Mültecilerin Gecesi” destek yürüyüsüne katilan, aralarinda siyasetçilerin ve ünlülerin de bulundugu 5 bin 200 kisi, 40 kilometre yürüdü ve toplam 1 milyon 600 bin avro bagis topladi.

Dört farkli kentte yerel saatle 00.00’da baslayan yürüyüs 09.00 civarinda son buldu.

40 kilometrelik yürüyüste, mültecilerin yeni bir yasama kavusma hayaliyle kat ettikleri uzun mesafelere dikkat çekilmek istendi.

Hem bagis topladilar hem mültecileri anlamaya çalistilar

Müslümanlarin kurdugu NIDA partisinin Lahey Belediye Meclis Üyesi Cemil Yilmaz, AA muhabirine yaptigi açiklamada, mülteciler için grup halinde 7 bin 500 avro bagis topladiklarini söyledi.

Mültecilerin aileleri ile zor sartlar altinda kilometrelerce yol kat ettiklerine dikkat çeken Yilmaz, “Mültecilere saygi duyuyorum. Biz antrenmanli oldugumuz halde çok zorlandik. Benim 20 kilometre sonra ayagim burkuldu ve geri kalan mesafeyi zor yürüdüm ama simdi eve gidecegim ve rahat bir sekilde uyuyacagim. Fakat mültecilerin böyle bir imkani yok, onlarin hayat mücadelesi için maalesef devam etmeleri gerekiyor.” dedi.

Yürüyüse katilan Ramazan Aydogan da Hollanda’da yollarin ve hava sartlarinin iyi oldugu halde zorluk çektiklerine dikkati çekerek, “Ramazan ayinda aç insanlarin halini anlamak için tuttugumuz oruç gibi bu yürüyüsle de ayni sekilde savastan kaçan insanlarin ne hissettiklerini bir nebze de olsa anlamak için yürüdük. Mültecilerin yasadiklari zorluklari biz hiçbir zaman tam manasiyla algilayamayiz. Allah bu zorluklari hiç kimseye yasatmasin ve kimseyi vatansiz birakmasin.” ifadelerini kullandi.

Belçika’dan yürüyüse katilmak için gelen Audrey Miserez de sunlari kaydetti:

“Zorlandigimiz zamanlar oldu fakat sonuna kadar gelebildigimiz için mutluyuz. Kesinlikle karsilastirmak mümkün olmasa bile en azindan mültecilerin yasadiklarini anlayabilmek için çok fazla sosyal iletisim olmadigindan özellikle gece saatlerinde yürüdük. Bir taraftan maddi destek diger taraftan onlarla beraber oldugumuzu gösterebilmek için bu tecrübeyi yasamak istedik.”

Bir cevap yazın