• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDALILAR HAYRAN AMA NEDENSE BIZIM ILGIMIZI HIÇ ÇEKMEDi

ByHaber Merkezi

Kas 9, 2017

HOLLANDALILAR HAYRAN AMA NEDENSE BIZIM ILGIMIZI HIÇ ÇEKMEDi

Özcan Özbay

Hollanda ya müzik egitimi için gelip okulu bitirdikten sonra burada kalan ve Türklerin çok tanimadigi, dinlemedigi bir enstrüman ile Hollandalilarin gönlünde taht kuran Tranbonist Efe Erdem sessiz sedasiz basarilarina devam ediyor.
EfeErdem_location_vGilst_24_preview
2008 yilinda okumak için Hollanda ya gelen, Rotterdam Konservatuarinda Üniversite egitimini bitirdikten sonra Amsterdam Konservatuarinda masterini tamamlayan Efe Erdem, geçen süre içerisinde bir çok müziksel proje ve showlara katilarak kendisini ispatlamis daha sonra da bir çok grupla sahne aldiktan sonra son iki yildir da Hollanda nin en taninmis gruplarindan Doe Maar ve Anouk ile çalismaya basladi. Amsterdam da Amsterdam ve Metropole Gruplari ile de sahne alan Efe Erdem son 1,5 yildir da Rotterdamin ünlü Caz Barlarindan biri olan Dizzy Caz Cafe de grubu ile sahne aliyor.

Efe Erdem geçen yil “First Kiss” adli bir albüm çikartarak müzik piyasindada yerini aldi. Suan ikinci albümü için çalismalarida yogun sekilde devam ediyor.
EfeErdem_location_vGilst_23_preview
Hollanda içi ve Avrupa turlarinada devam ettigini belirten genç sanatçi 2018 de Karsu Dönmez ile de turneleri oldugununda altini çizdi.

Bir arkadasinin israri ile kendi adina dizayn edilen bride ayakkabi çikartan Efe Erdem su aralarda kendi markasinda bir Tranbon çikartma çalismasi içinde.

Sene sonuna kadar yogun oldugunu belirten Erdem “New Rotterdam Jazz Orkestrasi ile kasim ayinda Estonya ya tura çikiyoruz. Yil bitimine dek ajanda oldukça dolu.”dedi.

Turnelere yabanci olmadigini hatta geçen yil Hollanda yi temsilen Güney Afrikada tura çiktiklarini, gelecek yilda bu turlarin araliksiz devam edecegini de sözlerine ekledi.

Bir cevap yazın