• Cum. Nis 26th, 2024

HOLLANDA’DA BUGÜN OY KULLANILMAYA BAŞLANDI

ByHaber Merkezi

Nis 5, 2017

HOLLANDA’DA BUGÜN OY KULLANILMAYA BAŞLANDI

Mustafa Koyuncu Deventer
Özcan Özbay Rotterdam

Hollanda'da oy kullanma bu gün ba_lad_ T. C Deventer Ba _konsolosu E_i Ayla Ate_ (3)Hollanda’da referandum için oy kullanılmaya bugün başlandı. Oy kullanma işlemi Pazar gününe kadar devam edecek. Oy kullanma işlemleri sabah saat 09’dan akşam 21’e kadar devam edecek.
Hollanda'da oy kullanma bu gün ba_lad_ T. C Deventer Ba _konsolosu Zafer Ate_ (4)Hollanda’da üç şehirde oy kullanılıyor; Deventer, Amsterdam ve Den Haag. Adresler ise şöyle; Deventer – Sporthal de Scheg (Piet van Donkplein 1), – Amsterdam – RAI, – Den Haag – GIA Trade & Exhibition Centre (De Werf 11).
prof ahmet oy kullanirkenT.C Deventer Başkonsolosu Zafer Ateş Hanımı Ayla Ateş oylarını Sporthal de Scheg (Piet van Donkplein 1) deki iki numaralı sandıkta kullandılar.
ben oy kullanirkenToplam 245.000 seçmen in bulundugu Hollanda çapında uzak taki vatandaslar icin bir cok STK ve siyasi partiler Seçmenlerin oy kullanma yerlerine gidebilmeleri için otobüs, dolmuş ve taksilerle extra hizmet sunmaktalar.
sadin ayyildiz kontroldeOte yandan Rotterdam icin oy kullanma bolgesi olarak belirlenen GIA Trade & Exhibition Centre (De Werf 11) adresinde de sabahin erken saatlerinden itibaren hareketlilik yasandi. Vatandaslarin 09.00 itibari ile basladiklari oy kullanim ilk baslarda oldukca sakin gorunurken saatler ilerledikce dahada yogunlastigi goruldu.

yeneroglu mustafa referandumSecim alanina gelen AKP istanbul Milletvekili, TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı ve AKP nin Avrupa dan sorumlu Milletvekili Mustafa Yeneroglu sandikalri gezerek sandik gorevlilerinle sohbetler etti ve bu referandum katilim yonu ile Dunya rekoru kiracagini belirterek “Hollanda da bu oy kullaniminda Dunya rekoru kirilacagini bekliyorum. Bu zamana kadar yurt disinda Turkiye icin kullanilan en yogun oy bu donemde olacaktir. 11 Mart ta Hollanda da yasananlar burada yasayan vatandaslarimizi sandiga yoneltmistir. En az % 60 katilimin olmasini bekliyorum. 17 Nisan sabahi Turkiye siyasal sistemi yenilenmis, onunu daha net goren bir Turkiye olarak uyanacaktir.” dedi.

sadinayyildiz referandumYogun ve titiz bir calisma ile secime hazir olduklarini belirten Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyıldız da “Rotterdam gorev bolgemizde yaklasik 120 bin secmenimiz bulunmakta. 35 sandikli secim alanimizda bu referandum oylamasi icin yaklasik 60 bin kisinin gelip oy kullanmasini bekliyoruz.”dedi.yeneroglu ayyildizRotterdam icin Lahey de oy kullaniminin duruma olan etkisini sordugumuzda Baskonsolos Ayyıldız “Oy kullanim alaninin burasi olmasi durumu etkilemez, cunki 25 kilometrelik bir yoldan bahsediyoruz. Daha once hemen hemen ayni oy potansiyaline sahip olan Lahey de ki vatandaslarimiz oy icin Rotterdam a gelirlerken simdi tam tersi olacak. Neden Lahey derseniz de Rotterdam da bu tur bir etkinlige cevap verecek salonlarin dolu olmasi , bos salonlarinda yeterli olmamasi nedeniyle boyle bir calisma yapmak durumunda kaldik.” dedi.referanduma ilgi9 Nisan a kadar oy kullaniminin devam edeceginin altini cizen Rotterdam Baskonsolosu Sadin Ayyıldız Vatandaslara Oy kullanmak icin gelirken yanlarinda Nufus cuzdanlari getirmeyi unutmamalari konusunda da uyarida bulundu.

Bir cevap yazın