• Cts. Eyl 21st, 2024

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hollanda da

ByHaber Merkezi

Haz 19, 2024

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Hollanda da

Özcan Özbay

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naziya Bissenova Belçika, Hollanda ve Almanya da bulunan Türk medya temsilcileri ile biraraya gelmek için Avrupa da.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Belçika temaslarını tamamlayan Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naziya Bissenova Hollanda ya geldi. Burada 3 günlük bir çalışma programı gerçekleştirecek olan Bissenova ayağının tozu ile ilk gün Hollanda da ki Türkçe yayın yapan medya temsilcileri ile biraraya geldi. Deniz Radyo Televizyon binasında gerçekleşen buluşmaya Yusuf Özkan (BBC Türkçe), Yavuz Nufel (NHaber), Mahmut Eröztürk (Güncel Haber), Mehmet Ali Topçu (Manşet Gaztesi) Deniz Erkoçu (Kadın Dergisi) katılırken Türkler için Danışma Kurulu (IOT) Başkanı Zeki Baran da misafir olarak katıldı.

Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naziya Bissenova Avrupa medyasının sorunları, çalışmaları ve birlikte yapılabilecek çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulundu.

Önümüzdeki aylarda Türk dünyasından ve çeşitli ülkelerden gazetecileri Kazakistan’a davet ederek bir çalıştay planladığını ifade eden Naziya Bissenova Hollanda’da iç gün kalacak ve çeşitli temasların ardından Avrupa turunun üçüncü durağı Almanya’ya hareket edecek.

Geçtiğimiz yıl Kazakistanı ziyeret eden Özcan Özbay ile digital yayıncılık üzerine görüşen Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naziya Bissenova Özcan Özbay ile Medya Çalışmaları, Kültür Etkinlikleri ve Turizm-Seyehat konularında ortak işbirliği anlaşması yaptı.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Üç günlük yoğun bir program ile Hollanda yı gezecek olan Kazakistan Türk Dili Konuşan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Naziya Bissenova toplantıya katılan diğer medya temsilcileri ilede birebir görüşmeler yaparak birlikte neler yapılabileceği konusunda bilgi aldı.


Bir cevap yazın