• Paz. Eyl 8th, 2024

Hyperloop kapsülü, insanları saatte 800 kilometreden fazla hızla taşıyabilmektedir.

Tevfik ŞENDÖL / MÜNIH

Elon Musk tarafından geliştirilen üst düzey hızlı ulaşım aracı olan Hyperloop, tapray (yeni nesil rayötesi sistem)Hyperloop kapsülü, insanları saatte 800 kilometreden fazla hızla taşıyabilmektedir.

“Export Club Bayern e.V Başkanı Dr. Michael Kerkloch’un daveti üzerine Ottobrunn’daki Münih Teknik Üniversitesi (TUM) Hyperloop Test Alanını ziyaret ederek yapılan çalışmalar hakkındaki bilgilendirme sunumuna katıldık.” diye bilgi veren Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, ” Elon Musk tarafından geliştirilen üst düzey hızlı ulaşım aracı olan Hyperloop, tapray (yeni nesil rayötesi sistem) teknolojisiyle çalışmakta olup, kapsüllerin manyetik alanlarda büyük ölçüde havasız bir tüp içinde neredeyse ses hızında hareket ettiği bir yapıya sahiptir.

Avrupa’nın ilk tam ölçekli Hyperloop test segmenti, Münih Teknik Üniversitesi’nin (TUM) Ottobrunn/Taufkirchen kampüsünde bulunan 24 metre uzunluğundaki test tüpünde bulunmaktadır.

Hyperloop kapsülü, insanları saatte 800 kilometreden fazla hızla taşıyabilmektedir.

TUM Hyperloop araştırma grubu, 2020 yılında bir öğrenci girişimi olarak kurulmuş olup, düşük emisyonlu ve hızlı bir seyahat yöntemi üzerinde çalışmaktadır. Elon Musk tarafından düzenlenen Hyperloop yarışmasını dört kez kazanmıştır.

Bir teknoloji kenti olan Münih’te önemli başarılara imza atan ekiple bizleri tanıştırdığı ve toplantıya bizleri de davet ettiği için Export Club Bayern e.V Başkanı Dr. Michael Kerkloch’a ve Teknik Yönetici Domenik Radeck’e teşekkür ederiz ” dedi.

Bir cevap yazın