Papendrecht’te 245 Kilo Kokain Ele Geçirildi: Rotterdamlı Şüpheli Gözaltında
Özcan Özbay
Zuid-Holland eyaletine bağlı Papendrecht kasabasında geçtiğimiz Salı sabahı, 245 kilogram ağırlığında büyük bir kokain sevkiyatı ele geçirildi. Polis yetkililerinden yapılan açıklamaya göre, dev uyuşturucu partisi, bir iş yerinde meydana gelen hırsızlık ihbarı sonrası bulundu.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Olay, sabah saat 07.30 sularında Matena bölgesinde yaşandı. Polis ekipleri, gelen bir hırsızlık ihbarı üzerine bölgeye intikal etti. Yapılan incelemelerde iki ayrı iş yerinin kapılarının zorlandığı ve içeriye girildiği belirlendi. İnceleme sırasında bu iş yerlerinden birinde dikkat çekici bir durumla karşılaşıldı: Çok sayıda paketlenmiş halde toplam 245 kilo kokain bulundu.
Polis, olay yerinde iki kişiyi gözaltına aldı. Bunlardan biri 57 yaşında Albrandswaard kasabasından, diğeri ise 25 yaşında Rotterdam kentinden. Her iki şüpheli de sert uyuşturucu maddelere sahip olmakla suçlanıyor. Gözaltına alınan şahısların, iş yerini kiralayan kişiler olduğu belirtildi.
Ele geçirilen uyuşturucu maddeler, polis ekiplerince delil olarak kayda alındıktan sonra imha edilmek üzere güvenli şekilde taşındı. Yetkililer, soruşturmanın sürdüğünü ve olayın organize suç bağlantısının araştırıldığını ifade etti.
Papendrecht Belediyesi ise olayla ilgili olarak idari yaptırımlar uygulayacağını duyurdu. Bu yaptırımların, iş yerinin kapatılmasına kadar varabilecek çeşitli tedbirleri içerebileceği düşünülüyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Uyuşturucuyla mücadele kapsamında yapılan bu tür operasyonların, hem yerel güvenliği sağlama hem de organize suç örgütlerine darbe vurma açısından kritik önem taşıdığı vurgulanıyor.