Türkiye, Münih BAUMA 2025 Fuarına 240 Firmayla Katıldı

Türkiye, Münih BAUMA 2025 Fuarına 240 Firmayla Katıldı
Tevfik ŞENDÖL / MÜNİH
İnşaat makineleri sektöründe dünyanın en büyük fuar organizasyonlarından biri olan MÜNİH BAUMA 2025, 7-13 Nisan tarihleri arasında Almanya’nın Münih kentinde düzenleniyor. Üç yılda bir gerçekleştirilen fuara bu yıl 4.000 firma katılım sağladı ve toplam 600.000 metrekarelik alanda ürünlerini sergiliyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Türkiye, fuarda 240 firma ile temsil edilerek en geniş katılım sağlayan dördüncü ülke oldu. Münih Başkonsolosu Süalp Erdoğan, Ticaret Ataşeleri Recep Aslan ve Ali Bayraktar ile birlikte Türk firmalarının yer aldığı stantları ziyaret etti.
Başkonsolos Erdoğan, fuarın Türkiye açısından önemine vurgu yaparak şu açıklamada bulundu:
“MÜNİH BAUMA 2025, inşaat makineleri sektöründe dünya çapında en büyük organizasyonlardan biri. Ülkemizden 240 firmamızın katılımıyla en geniş katılım sağlayan dördüncü ülke olmaktan gurur duyuyoruz. Firmalarımız, insansız inşaat makineleri, otomatik ve yarı otomatik makineler gibi birçok inovatif ürünü üretmekte ve geliştirmekte. Bu başarıları yerinde gözlemlemek bizim için büyük bir mutluluk kaynağıdır.”
Fuarda, Türkiye’nin milli pavilyonu İstanbul Ticaret Odası (İTO) tarafından organize edilirken, Türk firmalarının stantları ziyaretçilerden yoğun ilgi görüyor. Erdoğan, İTO Yönetim Kurulu Üyesi Zeki Akbal, Meclis Üyeleri Eyüp Akbal, Yusuf Cevahir ve Dursun Topçu ile bir araya gelerek, organizasyona verdikleri destek için teşekkür etti.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Son olarak, Türk firmalarına başarılar dileyen Erdoğan, Türkiye’nin inşaat makineleri sektöründeki yenilikçi ve güçlü konumunu vurguladı.