• Per. Eki 24th, 2024

Platform Dergisi, Göçün 60. Yılı Anısına Şiir ve Öykü Yarışması Düzenliyor

ByHaber Merkezi

Eki 24, 2024

Platform Dergisi, Göçün 60. Yılı Anısına Şiir ve Öykü Yarışması Düzenliyor

Hollanda da yayın yapan Platform Dergisi, göçün 60. yılına özel olarak 11. Avrupa Şiir Yarışması ve 3. Avrupa Öykü Yarışması’nı başlattığını duyurdu. Dergi, tüm Avrupa’daki şair ve yazarlara yarışmaya katılmaları için çağrıda bulunarak, göç temalı eserlerle Türk edebiyatına katkı sağlamayı amaçlıyor.

Platform’dan Anlamlı Yarışma

Derginin Genel Yayın Yönetmeni Ebubekir Turgut, daha önce 10 yıl boyunca düzenlenen şiir yarışmalarının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Bu yıl göçün 60. yılı vesilesiyle düzenlediğimiz yarışmanın özel bir anlamı var,” dedi. Turgut, yarışmanın amacının, henüz fırsat bulamamış yetenekleri keşfetmek ve Türk edebiyatına katkı sunmak olduğunu vurguladı.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Platform Dergisi’nin 27 yıldır bağımsız ve ilkeli yayıncılık anlayışıyla yayın hayatına devam ettiğini ifade eden Turgut, “Farklı görüşlere saygı duyarak her türlü düşünceye yer veriyoruz,” dedi. Ayrıca, Hollanda’da Türkçe yayınların Türk dili ve edebiyatına olan katkısına da dikkat çekti.

Göç Temalı Şiirler Yarışıyor

Yarışmaya katılacak eserlerin göç, hasret, gurbet gibi temalar üzerine yoğunlaşması gerektiğini belirten Turgut, şairleri ve yazarları bu özel yarışmaya davet etti. Katılım şartları arasında Avrupa’da veya Türkiye dışında yaşıyor olmak, şiirlerin özgün ve daha önce yayınlanmamış olması yer alıyor.

Katılım Şartları

Yarışmaya Avrupa’da veya Türkiye dışında yaşayan şairler katılabilir.
Şiirlerin göç, hasret, gurbet gibi temalarla ilgili, özgün ve yayınlanmamış olması gerekmektedir.
Şiirler, hece, serbest ya da aruz vezniyle yazılabilir.
Her şair en fazla 3 şiir ile katılabilir.
Şiirler bilgisayarda yazılarak e-mail yoluyla gönderilmelidir.
Son katılım tarihi 30 Kasım 2024’tür.
Ödüller
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS
Birinciye Türk Hava Yolları’ndan Türkiye gidiş-dönüş bileti ve Fethiye’de 5 gün konaklama, ikinciye Çeşme Ilıca Hotel’de 5 gün konaklama, üçüncüye ise Sandıklı Thermal Park Hotel’de 3 gün konaklama ödülleri verilecektir. Ayrıca, mansiyon kazanan 5 katılımcıya 100 Euro değerinde kitap seti hediye edilecektir.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Platform Dergisi, yarışma sonuçlarının daha sonra ilan edileceğini ve dereceye girenlerin ödüllerinin bir programla takdim edileceğini duyurdu. Yarışmaya katılmak isteyenler, eserlerini avrupasiiryarismasi@platformdergisi.com adresine gönderebilirler.

Tüm katılımcılara başarılar diliyoruz.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın