• Per. Eki 24th, 2024

DİKKAT KIŞ SAATİ UYGULAMASI BU HAFTA SONU BAŞLIYOR

ByHaber Merkezi

Eki 24, 2024

DİKKAT KIŞ SAATİ UYGULAMASI BU HAFTA SONU BAŞLIYOR

Özcan Özbay

Bu hafta sonu Avrupa genelinde kış saati uygulamasına geçiliyor. Her yıl olduğu gibi birçok kişi saatlerin ileri mi yoksa geri mi alınacağını merak ediyor. Yazdan kalma günlerin tadını çıkarmaya devam etsek de cumartesiyi pazara bağlayan gece saatler geri alınacak.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Saatler Geri Alınacak

“Bu hafta sonu saatler ileri mi geri mi alınacak?” sorusu herkesin aklında. Bu kafa karışıklığını gidermek için basit bir yöntem öneriliyor: “İlkbaharda saatler ileri, sonbaharda ise bir saat geri alınır.” Bu hafta sonu, saatler 1 saat geri alınarak kış saati uygulamasına geçiş yapılacak.
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS
Gece Vardiyasında Fazladan Bir Saat

Eğer bu hafta sonu gece vardiyasına denk geliyorsanız, bir saat fazla çalışmış olacaksınız. Saatlerin geri alınmasıyla birlikte, vardiya fiilen bir saat uzayacak. Ancak bu ekstra çalışma süresinin nasıl değerlendirileceği, iş yerinizdeki toplu iş sözleşmesi veya yapılan anlaşmalara bağlı. Bazı işverenler bu süreyi fazla mesai olarak öderken, bazıları bunu normal vardiyanın bir parçası olarak kabul ediyor ve ekstra ödeme yapmıyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Kış saati uygulaması, yaz saati uygulamasının aksine gün ışığından daha iyi yararlanmayı hedefleyerek enerji tasarrufuna katkıda bulunmayı amaçlıyor.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın