• Sal. Eki 22nd, 2024

Yanmış Julianakerk’in Harabelerine Yeniden Hayat Geliyor

ByHaber Merkezi

Eki 19, 2024

Yanmış Julianakerk’in Harabelerine Yeniden Hayat Geliyor

Haber – Özcan Özbay
Kamera – Rafet Tanış

Rotterdam – 6 Ağustos 2017 Pazar günü Yanana Julianakerk’in harabelerine yeniden hayat geliyor. Yakında Heijplaat’taki bu simge yapının arazisi inşaata hazır hale getirilecek ve birkaç ay içinde kilisenin dönüşümü başlayacak. Bir yıl içinde bu yapı yeni sakinlerine ev sahipliği yapacak. Kilisenin çan kulesi ise hala satılık!
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Bu durum, mimar ve geliştirici Nima Soner Morkoç’un uzun zamandır beklediği bir hayalin gerçekleşmesi anlamına geliyor. TU Delft Üniversitesi’nde öğrenci iken Morkoç, on yıldır boş duran Julianakerk’i sembolik bir bedel karşılığında satın aldı. Amacı, bu binayı mezuniyet projesi olarak kullanmaktı. Öğrencilik yıllarında beş arkadaşıyla birlikte bu kilisede yaşamayı planlıyordu.

Ancak 6 Ağustos 2017 Pazar günü büyük bir felaket yaşandı. 1930 yılında inşa edilen kilise alev aldı.

Yangının tam olarak nasıl başladığı hiçbir zaman kesin olarak belirlenemedi. Ancak büyük olasılıkla, değiştirilmemiş olan tek eski anahtarın bu felakete yol açtığı düşünülüyor. Sonuçlar ise açıktı: kilise bir harabeye dönüşmüştü. Ve yıllarca öyle kaldı. Ancak şimdi bu durum değişmek üzere.
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS
Morkoç, yangından bu yana eski ibadethaneyi konut alanına dönüştürme planları yapıyor. Projenin adı “JUUL”. Kilisenin içinde dört konut yer alacak. Üçü şimdiden satılmış durumda. Morkoç, “Alıcılar birbirinden çok farklı: yalnız yaşayan bir birey, bir aile ve çocuksuz bir çift. Hepsine bu binaya ortak bir yapı olarak bakıp iyi bakıp bakmayacaklarını soruyorum” diyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Eski Çan Kulesi JUUL projesinin en dikkat çekici konutu ise şüphesiz eski çan kulesi. Gelecekteki alıcı, zemin kattaki bölümün yanı sıra kulede beş katlı bir yaşam alanına ve en üstte bir balkona sahip olacak. Morkoç “Ağaçlar yaprak döktüğünde bütün şehri görebileceksiniz” diyor.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın