• Cum. Eki 18th, 2024

Hollanda, Dünyanın En İyi Emeklilik Sistemi Sıralamasında Yine Birinci

ByHaber Merkezi

Eki 15, 2024

Hollanda, Dünyanın En İyi Emeklilik Sistemi Sıralamasında Yine Birinci

Özcan Özbay

Hollanda, dünya genelinde en iyi emeklilik sistemine sahip ülke olarak bir kez daha zirvede yer aldı. Mercer ve Monash Üniversitesi tarafından yapılan araştırmaya göre, Hollanda’nın bu başarısının ardında, geniş katılımlı bir emeklilik sisteminin olması ve birçok insanın iş aracılığıyla zorunlu olarak birikim yapması yatıyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Araştırmada, Almanya, Fransa, Birleşik Krallık, ABD, Japonya, Çin ve Hindistan dahil olmak üzere neredeyse elli ülkenin emeklilik sistemleri incelendi. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da Hollanda, en iyi emeklilik sistemine sahip ülke olarak öne çıktı. Uzun yıllardır zirvede yer alan Hollanda’nın başarısında, çalışanların zorunlu olarak iş yerleri aracılığıyla emeklilik birikimi yapmaları büyük rol oynuyor. Bu durum, sisteme geniş katılım sağlarken, emeklilik ödemelerinin de yüksek olmasına katkı sağlıyor.

Araştırmacılar, Hollanda’nın şu anda yeni bir emeklilik sistemine geçiş yapıyor olmasını da olumlu bir gelişme olarak değerlendiriyor. Yeni sistemde, emeklilik miktarları giderek daha fazla bireysel tercihlere bağlı hale geliyor. Katılımcıların bu konuda danışmanlık hizmeti alabilmeleri de önemli bir avantaj olarak görülüyor.

Mercer’den emeklilik uzmanı Marc Heemskerk, “Hollanda’nın güçlü düzenlemeleri ve esnek yapısı, özellikle emekliliğe başlama tarihiyle ilgili seçenekler, sürdürülebilir ve güvenilir bir sistem sağlıyor” dedi. Heemskerk ayrıca, AOW (genel yaşlılık aylığı) ve iş aracılığıyla alınan ek emeklilik maaşı kombinasyonunun da sistemin gücünü artırdığını belirtti.
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS
Geliştirilmesi Gereken Alanlar Var

Hollanda emeklilik sistemi başarılı olsa da iyileştirilmesi gereken noktalar bulunuyor. İş aracılığıyla emeklilik birikimi yapamayanlar için daha iyi düzenlemeler getirilmesi gerektiği vurgulanıyor. Özellikle, engelli bireyler ya da tam zamanlı olarak çocuklarına bakan kişiler bu durumda. Ayrıca, Hollandalıların genel olarak yüksek borçları olduğu da dikkat çekilen bir diğer konu.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Hollanda’yı emeklilik sisteminde sırasıyla Finlandiya, İzlanda, İsrail ve Singapur takip ediyor. Listenin sonunda ise Hindistan, Arjantin, Türkiye ve Güney Afrika yer alıyor.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın