• Cum. Eki 18th, 2024

Hollanda’da Gençler Arasında Para Kazanmak İçin İlaç Araştırmalarına Kobay Olmaya İlgi Arttı

ByHaber Merkezi

Eki 13, 2024

Hollanda’da Gençler Arasında Para Kazanmak İçin İlaç Araştırmalarına Kobay Olmaya İlgi Arttı

Özcan Özbay

Hollanda’da ilaç araştırmalarına katılarak para kazanan gençlerin sayısında son yıllarda gözle görülür bir artış yaşanıyor. Özellikle koronavirüs pandemisi sonrası bu tür çalışmalara başvuran gençlerin sayısında büyük bir yükseliş olduğu belirtiliyor.
RADYODENIZ DINLEMEK ICIN TIKLAYINIZ
Groningen Araştırma Merkezi’nde Katılım İki Katına Çıktı
Hollanda’da, Avrupa’nın en büyük araştırma merkezlerinden biri olan Groningen’deki ICON İlaç Araştırma Merkezi, başvuru sayılarında ciddi bir artış gözlemledi. Merkez, son dört yılda başvuruların iki katına çıktığını bildiriyor. Gençler ve öğrenciler, bu araştırmalara katılarak hem bilimsel gelişmelere katkıda bulunmayı hem de maddi kazanç sağlamayı amaçlıyor.

Merkezin direktörü Perry de Jongh’a göre, katılımcıların yüzde 60’ı maddi nedenlerle bu araştırmalara başvuruyor. Yüzde 40’ı ise kişisel sebeplerle, örneğin kendisi veya bir aile üyesi hasta olduğu için ilaç araştırmalarına katılıyor.

“Hızlı Para Kazanmak İstedim”
Araştırmalara sıkça katıldığını belirten Wieke Rasing, seyahat için paraya ihtiyacı olduğunu ve bu nedenle kobaylık yaparak para kazandığını söylüyor. Hart van Nederland haberine konuşan Rasing, “Hızlı para kazanmak istedim. Aynı zamanda insanlara ve bilime yardım etmenin de güzel bir yanı var” ifadelerini kullanıyor.
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS
Etik Sorunlar ve Bilgilendirme Zorunluluğu
Tıbbi etik uzmanı Lieke van der Scheer, bu tür çalışmalara katılmada verilen ücretin önemli bir etken olduğunu kabul ederken, katılımcıların riskler konusunda yeterince bilgilendirilmelerinin kritik olduğunun altını çiziyor. Araştırmaların bir parçası olan tıbbi muayenelerin sürecin önemli bir parçası olduğunu belirten uzmanlar, katılımcıların sağlığı için titizlikle çalışıldığını vurguluyor.
DENIZ TV IZLEMEK ICIN TIKLAYIN
Korona Krizinin Etkisi ve Toplumsal Faydalar
Korona pandemisi de bu alana olan ilgiyi artıran faktörlerden biri olarak öne çıkıyor. Maddi teşvikler katılımın ana nedeni olarak görülse de, toplum için yapılan bu çalışmaların büyük bir önemi olduğu belirtiliyor. Yeni ilaçların geliştirilmesi ve hayat kurtarabilecek tedavilerin bulunması, bu araştırmaların toplumsal faydasını ortaya koyuyor.


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın