• Cts. Eki 19th, 2024

Carola Schouten Rotterdam Belediye Başkanı Oldu

ByHaber Merkezi

Eki 11, 2024

Carola Schouten Rotterdam Belediye Başkanı Oldu

Özcan Özbay

Carola Schouten’in Ahmed Aboutaleb’in yerine Rotterdam’ın ilk kadın belediye başkanı olarak göreve başlamasından kısa bir süre sonra belediye meclisinde yaptığı ilk konuşmanın başlangıç sözleri “Belediye başkanınız olarak karşınızda durmak benim için büyük bir onur.” oldu.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Schouten, “Otuz yıl önce kalbimi Rotterdam’a kaptırdım,” diyerek sözlerine başladı. “Bugün burada olacağımı asla tahmin edemezdim. Benim için, Mathenesserbrug yakınlarındaki Schie’deki bir bank, Rotterdam’ın gücünün bir sembolü. Yirmi dört yıl önce öğrenciyken beklenmedik bir şekilde hamile kaldım. Bir arkadaşımla birlikte Rotterdam-West’te kısa bir yürüyüş yaparken, o banka oturup gözyaşlarına boğuldum. Param yoktu, işim yoktu ve bu durumun nereye varacağını bilmiyordum. Muhtemelen birçok Rotterdamlı’nın böyle bir ‘bank anısı’ vardır, umutsuzluk anı. O bank hala orada duruyor ve her geçtiğimde o anı hatırlıyorum. Bu, umutsuzluğun umuda dönüşebileceğini hatırlatıyor.”

Schouten, konuşmasında, “kişisel çıkarlarını toplumsal barışın önüne koyan acımasız suçlular, acımasız bir belediye başkanıyla karşılaşacaklar” diyerek güçlü bir mesaj verdi. “Şehre bilerek ve isteyerek tehdit oluşturan insanlar, şehri mahvediyor. Buna izin vermeyeceğiz. Kötü niyetliler, asla iyi niyetlilerden galip gelmeyecek, çünkü biz daha fazlayız.”
DENiZ TV OLARAK IZLE
Konuşmasında Schouten, sık sık iletişim, karşılıklı anlayış ve topluluk ruhu gibi kavramlara değindi. “Bu kavramlar, mahalle komiteleri, semt merkezleri, dernekler, şirketler ve her türlü işbirliği gibi güçlü bağlar oluşturur.” Konuşmasını “Rotterdam biziz. Biz Rotterdam’ız” sloganıyla sonlandırdı. Yeni belediye başkanı, ilk kez 17 Ekim Perşembe günü belediye meclisine başkanlık edecek.
HER KALBE SEVGI ILE SICAK BIR DOKUNUS


Warning: Undefined variable $post in /home/radyodeniz/domains/radyodeniz.com/public_html/wp-content/themes/newses/inc/ansar/hooks/hook-single-page.php on line 180

Bir cevap yazın