• Paz. Eki 6th, 2024

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kenan Özyiğit’ten Kadın Cinayetlerine Sert Tepki: “Kadının Güvenliği Geleceğimizin Teminatıdır!”

ByHaber Merkezi

Eki 6, 2024

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kenan Özyiğit’ten Kadın Cinayetlerine Sert Tepki: “Kadının Güvenliği Geleceğimizin Teminatıdır!”

Özcan Özbay

Son dönemde Türkiye’de artan kadın cinayetleri ve kadına yönelik şiddet vakaları, toplumsal kaygıları derinleştiriyor. Bu durumla ilgili bir açıklama yapan Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Kenan Özyiğit, kadına yönelik şiddetin, toplumsal çürümenin bir göstergesi olduğunu belirterek bu şiddetin derhal son bulması için acil adımlar atılması gerektiğine dikkat çekti.
RADYO DENiZ CANLI DiNLE
Kenan Özyiğit yaptığı açıklamada, “Kadının özgür ve güvende olmadığı bir toplumda sağlıklı bir gelecek düşünülemez” diyerek, kadına yönelik şiddetin bir an önce caydırıcı tedbirlerle engellenmesi gerektiğini vurguladı. Atatürk’ün, “Dünyada her şey kadının eseridir” sözüne atıfta bulunan Özyiğit, kadının yüceltildiği toplumların aynı zamanda uygar ve çağdaş toplumlar olduğunu ifade etti.

Hollanda Atatürkçü Düşünce Derneği olarak her zaman kadının hak ve özgürlüklerinin savunucusu olduklarını belirten Özyiğit, şunları söyledi: “Kadını korumak, sadece bugünü değil, geleceğimizi de korumak demektir. Bu nedenle, yetkilileri kadına yönelik şiddete karşı daha kararlı adımlar atmaya davet ediyoruz.”

Özyiğit’in açıklaması, toplumsal barış ve adaletin sağlanması için kadının özgürlüğü, eşitliği ve güvenliğinin en önemli önceliklerden biri olduğunu vurgularken, kadınların toplumda hak ettikleri değeri görmeleri gerektiğinin altını çiziyor.
DENiZ TV OLARAK IZLE
Toplumsal Barış İçin Kadının Güvenliği Şart Özyiğit, açıklamasının devamında, kadının toplumdaki yerine dikkat çekerek, kadına yönelik şiddetin engellenmesinin geleceğin teminatı olduğunu belirtti. “Kadını korumak, geleceğimizi korumaktır” diyen Özyiğit, tüm yetkilileri bu konuda daha kararlı adımlar atmaya çağırdı.


Bir cevap yazın